Pasta yapmak için pandispanya keki ile uğraşmak istemiyorsanız hafif ve lezzetli bir tarifle karşınızdayım
Ben diğer yaptığım kremalı tariflerde de pastacı kreması yapıp 8 yumurta harcamak yerine bu tarifteki kremadan hazırlıyorum
Bu tarif elinizin altında olsun derim, hem pratik hem de az malzemeli
Dilerseniz kremayı hazırladıktan sonra içine 1 Türk fincanı süt ve toz krem santi de eklenebilir , hem çoğalıyor hem de daha yumuşak oluyor. Ben krem şantiyi çok fazla tercih etmiyorum o yüzden eklemedim
Kelepçeli kek kalıbında pişirir ve hatta onun içinde süslersiniz kenarları daha düzgün gözükecektir
Malzemeler
Keki için;
2 yumurta
1,5 cay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Diğer malzemeler
1 çay bardağı süt
1 kg çilek (içine koymazsanız yarım kg da yeterli)
Kekin Yapılışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır
Diğer malzemeler eklenerek 150 derecede rengi koyulaşıp, içine soktuğumuz kürdan temiz çıkana kadar pişirilir
Kremanın Yapılışı
Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyuyoruz
Kaynayıp kıvamını alınca ocaktan alıyoruz
İçine tereyağı ve vanilin eklenerek eriyene kadar karıştırılır
Pastanın Yapılışı
Soğuyan kekimizi 2 yada 3 parçaya kesiyoruz (büyük bir bıçak yada iple düzgünce kesebilirsiniz)
Keklerin üzerine her yerini nemlendirmek için 2-3 yemek kaşığı süt gezdiriyoruz
Oda sıcaklığındaki kremayı sürüp çilekleri döşüyoruz
Her katına aynı işlemi uyguluyoruz
En üstüne de krema ve çilek koyunca pastamız hazır 👍
Şimdiden afiyet olsun
Sevgilerimle
Elinize sağlık.
YanıtlaSil