Ekler seven biriyseniz, hatta ekler seven ve ara ara ‘bi ekler yapsan da yesek’ diyen bir kocaya sahipseniz, enfes bir tarifim var
Birebir uyarsanız dışarıda en beğendiğiniz eklerden bile daha çok seveceksiniz, garanti !
Ekler hazırlamak hayli zaman alıyor ve meşakkatli. o yüzden ben 2 ölçü hazırlayıp yarısını buzluğa atıyorum
Sonradan hazırlayacağım zaman sadece tepsiye dizip çok açılmadan pişirmek kalıyor
Bu tarif de aynı şekilde 2 ölçü hazırlandı, siz tek seferlik isterseniz yarım ölçü kullanabilirsiniz her şeyi
Bu ölçülerle yaklaşık 100 adet ekler hazırlanıyor, tabii sıktığınız ölçüye göre değişir, ben minik parmağım kadar hazırlıyorum, herkes en az 5 tane yiyor tek seferde :)
Bu ölçülerle yaklaşık 100 adet ekler hazırlanıyor, tabii sıktığınız ölçüye göre değişir, ben minik parmağım kadar hazırlıyorum, herkes en az 5 tane yiyor tek seferde :)
- Şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik)
- Süt ( 4 su bardağı)
- Yumurta Sarısı ( 1 Adet)
- Nişasta Ve Un ( bir su bardağına 2 parmak nişasta koyuyoruz, gerisini un ile dolduruyoruz)
- Tereyağı ( 2 yemek kaşığı tepeleme)
- Vanilin (1 Adet)
- Krem Şanti ( 1 Poşet)
- Soğuk Süt( 1 Türk kahvesi fincanı) şantiyi hazırlamak için kullanacağız
Hamur İçin Malzemeler
- Tereyağı 200 Gram (8 yemek kaşığı tepeleme)
- Şeker ( 2,5 tatlı kaşığı)
- Tuz (Yarım çay kaşığı)
- Su ( 2 su bardağı)
- Vanilin (2 paket)
- Un ( 2 su bardağından 1 parmak eksik)
- Yumurta (8 Adet)
Süslemek için Malzemeler
- Sütlü çikolata (160 Gram)
- Beyaz çikolata (80 Gram)
Dilerseniz beyaz çikolata yerine antep fıstığı tozu da olabilir
Kremanın Yapılışı
- Öncelikle kremayı hazırlayacağız
- Şeker, süt, yumurta sarısı, nişasta ve unu tencereye koyup koyulaşana kadar pişiriyoruz
- Ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz
- İyice soğuyunca krem şantiyi 1 fincan süt ile hazırlayıp karışıma ilave ediyoruz
* Ben kremayı bir gün önceden hazırlayıp dolapta bekletiyorum, kullanacağım zaman mikserle karıştırıyorum hem iş azalıyor hem de daha kıvamlı oluyor
Hamurun Yapılışı
- Tereyağı, Şeker, Tuz ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz
- Un ve vanilini ekliyoruz, hamur katılaşınca 2-3 dakika daha çeviriyoruz ki topaklanmasın
- Hamuru ateşten alıp soğutuyoruz, yumurtaları teker teker kırıp hamura yediriyoruz
* Yapışık bir hamur olunca sıkma poşetine dolduruyoruz
Eklerin Hazırlanışı
- Sıkma poşeti ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz ( Ben çok büyük sevmediğimden küçük parmağım kadar sıkıyorum)
* Sıkarken şekli bozuk olursa üzülmeyin, parmağınızı suya batırıp düzeltebilirsiniz her birini
* Sıkarken şekli bozuk olursa üzülmeyin, parmağınızı suya batırıp düzeltebilirsiniz her birini
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi değişene kadar pişiriyoruz
- Benmari usulü sütlü çikolatayı eritiyoruz (su koyup kaynattığımız bir tencerenin içine ufak bir tencere daha koyup buharıyla eritiyoruz, 2. Tencere suya değmeyecek sadece buharıyla ısınacak)
- Her bir eklerin üstünü çikolataya batırıp tepsiye sıralıyoruz
- Beyaz çikolatayı da yine benmari usulü eritip üzerini süslüyoruz . İster sıkma poşetinin en ince ucuyla, isterseniz de çatalla süslemeyi yapabilirsiniz
Buzluk için ;
- Hamurun yarısını buzluğa giren bir tepsinin üzerine yağlı kağıt serip üzerine sıkıyorum
- Buzluğa atıp donduruyorum, sonra da buzdolabı poşetine dolduruyorum
- Kremanın da yarısını buzluğa kaldırıyorum
Kullanacağım zaman yine 180 derecede fırını ısıtıp, eklerin buzu tam çözülmeden aralıklı tepsiye sıralayıp pişiriyorum
Kremasını arasına sıkıp, süslüyorum
Böylece pratik şekilde hazırlanmış oluyor tavsiye ederim
Afiyet olsun
Sevgilerimle...
Afiyet olsun
Sevgilerimle...
Elinize sağlık harika görünüyor inşallah ilk fırsatta deneyececeğim.
YanıtlaSilElinize sağlık harika görünüyor inşallah ilk fırsatta deneyececeğim.
YanıtlaSil