Pages - Menu

25 Mayıs 2014 Pazar

FIRINDA TAVUK BAGET



Sevgilim daha biz evlenmeden önce "yemek konusunda hiç sıkılma ben tavuğa bayılırım, sabah akşam önüme koysan yerim" demişti. Şirinlik olsun diye sanmıştım fakat baktım ki 2-3 öğün üst üste tavuk yiyebiliyor ondan sonra inandım :)

Dün de işten çıkmadan ne yemek istediğini sordum, fırında tavuk baget istedi. İyi ki de istemiş, çok lezzetli bir yemek oldu.

Ben 2 kişilik hazırladım, siz malzemeyi arttırıp kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler
7 Adet tavuk baget
1 Adet soğan
1 Adet büyük boy patates
2 Adet çarliston biber
1 Yemek kaşığı salça (ben biber-domates karıştırdım)
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
Karabiber, kekik, Pul biber

Yapılışı
*Bagetleri öncelikle ateşte tütsülüyorum ki tüyleri iştahımızı kaçırmasın
*Bir kabın içinde yağ, salça, tuz ve baharatları karıştırıyorum. Tavukların her tarafına bu karışımı yediriyorum, diğer malzemeleri hazırlayana kadar da karışımın içinde dinlenmeye bırakıyorum.
*Patatesi ve soğanı soyup, halka şeklinde doğruyorum. Biberin içini temizleyip, uzunlamasına kesiyorum.


*Yağlanmış tepsinin en altına soğanı, ardından biber, patates ve tavukları yerleştirdim.


*Üzerini alüminyum folyo ile sarıp, 250 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz. Ardından folyoyu çıkarıp tavuklar kızarana kadar yaklaşık yarım saat-45 dakika daha pişirmemiz gerekiyor.


*Benim ilk koyduğum andan itibaren toplam 1 saat 15 dakikada pişti.


Yanına bulgur pilavı çok yakışıyor. Enfes bir bulgur pilavı tarifi için buraya tıklayın!

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)