İşyerimden arkadaşlarım kek istedi, hepimiz çikolataya bayıldığımız için onlara damla çikolatalı pişirmeye karar verdim.
Biraz farklı olarak ne katabilirim diye düşünürken Mutfak Sırları imdadıma yetişti; neden Türk Kahveli olmasın ki :)
Mis kokulu, iştah açıcı, kahvenin enfes lezzetiyle, yaparken ve yerken çok keyif aldım.
Arkadaşlarım mı...
Ne yazık ki hastalanıp işe gidemedim ve tüm kekler annemin meşhur gününe kaldı. Annem ne kadar sevindi anlatamam :)
Piştikten sonra elinizle bastırın ve yeniden eski formuna dönsün, puf puf ...
Malzemeler:
- 2 yumurta (oda sıcaklığında)
- 4 kahve fincanı toz şeker
- 2 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 kahve fincanı yoğurt
- 6 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı Türk kahvesi (Yada dilerseniz kakao)
Yapılışı:
*Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.Yumurta ve şekeri, rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpın.
*Üzerine un, kabartma tozu ve kahveyi eleyerek, ekleyin.
*Sıvıyağ ve yoğurdu koyup karıştırmaya devam edin.
*Hepsini ne çok sert ne çok yumuşak bir karışım ortaya çıkana kadar çırpın.
*1/2 (yarım) su bardağı damla çikolatayı karışıma ekleyip, kaşıkla karıştırın.
*Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirip, kalıbın 3 te 2 lik kısmına kadar karışımı doldurun.
*Kalan yarım su bardağı damla çikolatayı da keklerin üzerlerine serperek fırınlayın.
*Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarıyoruz. (Benimki yaklaşık 25 dakikada pişti)
*Bu kek parmağınızla üzerine bastırdığınızda hafif çöküp sonra kendini topluyorsa tam kıvamında pişmiş demektir.
Terlemeden kalıplardan çıkarıp ızgara telinin üzerine koyalım.
Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle
Afiyet olsun...
Bu da harika görünüyor mutlaka deniycem.
YanıtlaSilGuzel bir kek tavsiye ederim.simdiden ellerinize saglik , sevgiler
YanıtlaSil