16 Mayıs 2020 Cumartesi



Pasta yapmak için pandispanya keki ile uğraşmak istemiyorsanız hafif ve lezzetli bir tarifle karşınızdayım


Ben diğer yaptığım kremalı tariflerde de pastacı kreması yapıp 8 yumurta harcamak yerine bu tarifteki kremadan hazırlıyorum

Bu tarif elinizin altında olsun derim, hem pratik hem de az malzemeli

Dilerseniz kremayı hazırladıktan sonra içine 1 Türk fincanı süt ve toz krem santi de eklenebilir , hem çoğalıyor hem de daha yumuşak oluyor. Ben krem şantiyi çok fazla tercih etmiyorum o yüzden eklemedim

Kelepçeli kek kalıbında pişirir ve hatta onun içinde süslersiniz kenarları  daha düzgün gözükecektir

Malzemeler

Keki için;
2 yumurta
1,5 cay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un

Kreması için;
3 su bardağı süt
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Diğer malzemeler
1 çay bardağı süt
1 kg çilek (içine koymazsanız yarım kg da yeterli)


Kekin Yapılışı 
Yumurta ve şeker iyice çırpılır
Diğer malzemeler eklenerek 150 derecede rengi koyulaşıp, içine soktuğumuz kürdan temiz çıkana kadar pişirilir

Kremanın Yapılışı 
Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyuyoruz
Kaynayıp kıvamını alınca ocaktan alıyoruz
İçine tereyağı ve vanilin eklenerek eriyene kadar karıştırılır

Pastanın Yapılışı 
Soğuyan kekimizi 2 yada 3 parçaya kesiyoruz (büyük bir bıçak yada iple düzgünce kesebilirsiniz)
Keklerin üzerine her yerini nemlendirmek için 2-3 yemek kaşığı süt gezdiriyoruz
Oda sıcaklığındaki kremayı sürüp çilekleri döşüyoruz
Her katına aynı işlemi uyguluyoruz
En üstüne de krema ve çilek koyunca pastamız hazır 👍


Şimdiden afiyet olsun

Sevgilerimle

1 yorum:

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...