15 Mayıs 2020 Cuma

tart,çilekli tart, tart kalıbı, ne pişirsem, tatlı tarifleri, pasta kreması, çilekli tatlı, meyveli tatlı, sütlü tatlı, tartolet


İzmirliler bilir Reyhan Pastanesinin enfes bir çilekli tartı vardır . Bayıla bayıla yedigim bu tatlının bir benzerini evde yapıyorum.

İnanılmaz lezzetli oluyor, yapınca siz de bana hak vereceksiniz eminim

Taban Malzemeleri
2 Adet yumurta
250 Gram tereyağı (küçük parçalar halinde)
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Bir çimdik tuz
4 su bardağı un

Krema için Malzemeler
3 su bardağı süt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme Un
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya

1 kg çilek

Ben yuvarlak borcam kullandım kalıp olarak, isterseniz tart kalıbı yada mini tartolet kalıplarıyla da aynı tarifi kullanabilirsiniz

tart,çilekli tart, tart kalıbı, ne pişirsem, tatlı tarifleri, pasta kreması, çilekli tatlı, meyveli tatlı, sütlü tatlı, tartolet


Kremanın Yapımı
Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencereye koyulaşana kadar pişiriyoruz
Ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ilave ediyoruz, eriyene kadar karıştırıyoruz

Taban Hamurunun Yapımı
Tereyağı, şeker ve tuzu kıvam alana kadar karıştırıyoruz
Yumurtaları teker teker ekleyip yediriyoruz
En son ununu da ekleyip güzelce yoğuruyoruz, kıyır kıyır bir hamur oluyor

Tartın Hazırlanması 
*Tezgaha un serpip, merdaneyle kalıptan biraz daha büyük olarak açalım (kenarları biraz daha kalın olsun)
*Merdaneyi unlayıp hamuru sarıyoruz sonra kalıba yanlardan sarkacak şekilde yerleştiriyoruz
*Kenarları ve tabanını hafifçe bastırarak oturtalım, belli aralıklarla çatalla delelim ki kabarmasın
*Ortasının büyüklüğünde bir yağlı kağıdı kesip, üzerine koyup nohut, fasülye, leblebi gibi ağırlık dökelim ki şişmesin (nohutlar üzerindeyken bir posta pişecek)


*150 derecelik önceden ısınmış fırında kenarları pembeleşene kadar pişirelim
*Fırından çıkarıp yağlı kağıtla birlikte nohutları da alalım ve ortasının da rengi değişene kadar pişirmeye devam edelim

tart,çilekli tart, tart kalıbı, ne pişirsem, tatlı tarifleri, pasta kreması, çilekli tatlı, meyveli tatlı, sütlü tatlı, tartolet

*Soğumuş tart tabanını servis tabağına alalım, oda sıcaklığındaki kremayı döküp düzeltelim
*Çilekleri ister dilimleyerek isterseniz de bütün olarak yerleştirelim

tart,çilekli tart, tart kalıbı, ne pişirsem, tatlı tarifleri, pasta kreması, çilekli tatlı, meyveli tatlı, sütlü tatlı, tartolet

Bir iki saat dinlenirse çok daha lezzetli olacaktır

Afiyet olsun

Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...