Akşam misafirlerim kahve içmeye gelecek, evleri de çok yakın yani anlayacağınız vakit nakit ! Ne yapsam diye düşünürken kahvelerin yanına Sufle yapmak aklıma geliyor. İyi ki de geliyor, hem kısa zamanda yapılabilen hem de süper lezzetli bir tarif bu.
Deneyin pişman olmayacaksınız...
|
| | |
| | |
|
| Gerekli Malzemeler ; | | | | | | |
| ( 4 kişilik ) | | | | | | | |
| | | | | | | | | |
| 30 gr tereyağı | | | | | | | |
| 2 çorba kaşığı un | | | | | | | |
| 250 ml süt ( 1 su bardağı +1/4 su bardağı) | | | | |
| 200 gr kakao oranı yüksek bitter çikolata | | | | |
| 4 yumurta sarısı (çırpılmış) | | | | | |
| 1 yumurta beyazı | | | | | | |
| | | | | | | | | |
| Fırınımızı 210 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. |
|
|
|
| Sufle kalıplarımızın içerisini eritilmiş tereyağı ile yağlayalım ve azar azar şeker ekleyerek her tarafını bulayalım. |
| Tereyağımızı bir küçük tencereye koyup eritelim. Eridikten sonra üzerine unumuzu ilave edelim ve devamlı tahta kaşık ile karıştıralım. Rengi sararmaya başlayınca üzerine sütümüzü ilave edelim. Ara sıra karıştırarak sütümüzü kaynatalım. Kaynadıktan sonra sütümüzü ocaktan alıp içerisine çikolatalarımızı ilave edelim ve devamlı karıştırarak çikolataların iyice erimesini sağlayalım. Daha sonra üzerine çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip hepsini iyice yedirelim. |
| Bu arada yumurta akını mikser ile köpürene kadar çırpalım. Köpüğü ve diğer çikolatalı karışımı birleştirip kaşıkla şöyle bir karıştıralım. |
| | | | | | | | | |
| Sufle kalıplarımıza karışımımızı paylaştıralım. Önceden 210 derecede ısıttığımız fırınımızda suflelerimizi 15 dakika pişirelim. |
| | | | | | | | | |
| Fırından çıkarınca hemen servis yapalım. Üzerine sıvı krema veya pudra şekeri serpiştirerek süsleyebiliriz. |
| | | | | | | | | |
| Hepimize afiyet olsun.. | | | | | | |
| | | | | | | | | |
Peki tam tadinda olmasi icin seker de ekleyelim mi yoksa burda oldugu gibi sekersiz bir sufle mi bu?
YanıtlaSilŞekersiz, içine koyduğunuz çikolata zaten güzel bir tat veriyor, şeker oranı az olmuyor fakat yine de az gelirse piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
YanıtlaSilTesekkur ederim ama sanirim bunu sekersiz denemeye cesaret edemiycem cunku bitter zaten cok aci ve yumurta orani da fazla...
YanıtlaSil