Eve giderken sevgiliye ne pişirsem diye kara kara düşünme modundayım. Valla karar aşaması yemeği yapmaktan daha zor. Diyorum ki Tansaştaki sevgili kasabıma sorayım O da bana lezzetli bir tarif versin ama öğreniyorum ki bugün izinliymiş, İş başa düştü anlayacağınız.
Bir anda serviste iş arkadaşımın söylediği cümle aklıma geliyor; "Bu akşam Karnıbahar Kızartması yapacağım" Tamamdır biraz kopya çekmenin nesi kötü ama di mi :))
Siz de, akşama bu enfes lezzeti yaparsınız olur biter ?
Haşlamak için
1 Küçük boy karnıbahar
Üzerini geçecek kadar kaynamış su (ben 1 bardağını süt
koydum)
Tuz
Harcı için
1 Yumurta
1 Su bardağı süt (ya da su)
2 Çay bardağı un
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Üzerinin sosu için
½ Kg yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
*Karnıbaharı çiçeklerine (ufak ufak dallarına) ayırıp,
kararmış kısımlarını ve köklerindeki sert kısımları temizleyelim, kalanını
güzelce yıkayalım.
*Karnıbaharları tencereye alalım üzerini geçecek kadar
kaynamış su ve tuz ilave edip, 8-10 dakika haşlayalım. (Ben suyun içine
fazladan 1 su bardağı da süt ekledim, daha beyaz ve vitaminli olsun diye, sizin
zevkinize kalmış)
Haşlarken çok yumuşamamasına özen gösterin ki kızarırken
dağılmasın.
*Ayrı bir kapta; 1 su bardağı süt (ya da su), Un, yumurta ve
tuzu karıştırıp ne çok sıvı ne de çok katı bir harç hazırlayalım.
*Soğuyan karnıbaharları bu harca bulayıp, kızgın yağın içine
atalım. Hafif pembeleşince, genişçe bir kabın içine alalım.
*Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırıp, karnabaharların
üzerine döküyoruz.
*Servis yapacağımız zaman; bir cezvenin içinde tereyağını
eritelim, üzerine kırmızı toz biberi atıp, cızır cızır bu yağı, yoğurdumuzun
üzerine dökelim.
Mantı görüntüsünde karnıbahar kızartmamız hazır, offf süper de lezzetli...
Afiyet olsun...
Not:
Daha sağlıklı olarak tüketmek isterseniz , karnıbaharları
haşladıktan sonra, zeytinyağı, tuz, sarımsak, limonu güzelce karıştırıp,
üzerine dökerek salata olarak da afiyetle yiyebiliriz elbette. Ama tabii
kızartması da ayrı bir güzel oluyor itiraf edeyim :)
Aklima soktun bu fikri ok deniycem. Ustelik cok da saglikli
YanıtlaSilÖzellikle sebze sevmeyen erkekler icin Ideal
Silmuhteşem görünüyor... canım çekti ellerine sağlık ;)
YanıtlaSil:)) tesekkur ederim begenmenize cok sevindim
SilMerhaba, bir yorumunuzu okudum haklısınız birbirimize destek olmalıyız. Blog dünyasında bende yeniyim, sizi takip edeceğim, sevgiler. .
YanıtlaSil:)) tesekkur ederim takipteyim
SilCook canim cekti :)) ellerinize saglik sevgilerimle
YanıtlaSilCok tesekkurler iyi ki yapmisim o zaman. Keyifli gunler canim
Silvalla hamileyim aseriyorum canım çok istedi bugun yapacagim görüntüsü muhteşem
YanıtlaSilohh yarasın miniğe :) Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, sevgiler
Sil