Geçenlerde Bursa'da; tabelasında mini etekli bayan olan "Kokoş" isimli bir mağazaya sansür uygulayıp, "kokoş" yazısı müstehcen diye; kapattıklarını öğrendim. Haberler her daim doğru çıkmıyor ne yazık ki, işin iç yüzünü bilmiyoruz.
21 Aralık 2013 Cumartesi
20 Aralık 2013 Cuma
09:48 by Yollarda Hayat Var7 comments
Zaman ne çabuk geçiyor, daha bayağı zaman var derken 20 Aralık geldi çattı bile. Gaziantep gezimizden aldığımız, yöreye özgü birbirinden güzel ve anlamlı hediyeler birazdan sahibini bulacak.
Çekilişi Random.org aracılığıyla yapmayı çok heyecansız bulduğum ve işin içine biraz daha renk katmak istediğim için; sevgilimi kameranın karşısına oturtup başladım çekim yapmaya.
Hem akıllarda şüphe kalmasın hem de blogdaki her yazıda olduğu gibi yine biz de işin içinde olalım diye :)
Sormayın sevgilim bu aralar çok meşhur zaten ama sağolsun beni kırmayıp da hayatıma olduğu gibi , çekilişime de renk kattı :)
Nasıl mı meşhur; Göbeklitepe ile ilgili NTV haberlere çıktı, çalıştığı şirketin takviminde ve ayrıca bir dergide; katıldığı sosyal projelerle ilgili resimleri basılınca, havasından geçilmiyor artık.
Bu akşam yemek yerken de garson gelip ben sizi bir yerden tanıyorum deyince, bu çekilişi onun sunması kaçınılmaz oldu.
Neyse yine gevezelik yapıyorum, Bu hediyelerin; kazanan arkadaşıma şans, mutluluk, sağlık ve bol bol paralar getirmesini diliyorum.
Çekilişe katılan ya da katılamayan ama yolu bu blogdan geçen her arkadaşımın yeni yıllını ayrı ayrı, canı gönülden kutluyorum.
Şanslıyı öğrenmek için buyrun çekilişimizi izleyin;
3 adet kağıt çektik, ilk çektiğimiz hediyelerimizin asıl sahibi, olur da ona 1 hafta boyunca ulaşamazsak yedek olarak çektiğimiz arkadaşlara sırasıyla ulaşmayı deneyeceğiz. Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olsun...
Sevgilimin de videonun sonunda dediği gibi bundan sonra da gittiğimiz yöreye özgü güzel hediyeleri arada yine sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.
Mutlu huzurlu yıllar dilerim, sevgiler...
13 Aralık 2013 Cuma
12:05 by Yollarda Hayat Var2 comments
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' bulunan karnabaharı yemeğe bayılırım. Çiçek halinde olduğundan içinde bol bol vitamin, cinsiyet hormonu ve fosfor barındırıyor. Cinsel gücü arttırıp, kalp krizi riskini azaltıyor.
11:39 by Yollarda Hayat Var2 comments
Gaziantep gezisinden geldiğimizden beri, et yemez olduk, hem içimiz dışımız et olduğundan hem de buralarda o lezzeti bulamayışımızdan.
Bu ara sebze yemekleri favorimiz, o zaman bu defa ıspanağı, börek yapmak için değil, lezzetli bir yemek yapmak için kullanalım.
02:04 by Yollarda Hayat Var4 comments
Un helvasını çok severim ama bunun yanında saatlerce karıştırmaktan
da nefret ederim. Kime sorsam 1 saat kavur diyor yok daha neler, çalışıyoruz
herhalde bir tatlıya bu kadar zaman ayırırsam yandık.
12 Aralık 2013 Perşembe
01:30 by Yollarda Hayat VarHadi İlk yorumu yapan sen ol :)
Yılbaşı eğlence demek, umut demek. Bunların yanında bol bol yemek içmek, keyif yapmak demek. Bakalım bu sene İzmir deki programlar, sofralar, menüler nasıl...
25 Kasım 2013 Pazartesi
14:14 by Yollarda Hayat Var12 comments
Gaziantep'e gittik muhteşem bir tatil yaptık, altını üstüne getirdik ve döndük. Hem kendim hem de aranızdan şanslı biri için güzel hediyeler aldım.
22 Kasım 2013 Cuma
18 Kasım 2013 Pazartesi
16 Kasım 2013 Cumartesi
11:58 by Yollarda Hayat Var21 comments
Sabah erken saatte işe gittiğimizden dolayı bazen evde mini mini hazırladığım ekmek arası sandviçlerin dışında kahvaltı imkanımız olmuyor. Zira işte en yoğun olduğumuz an; sabah saatleri.
Oysa şöyle mis kokulu sıcacık, peynirli bi poğaçaya kim
hayır der yani di mi.
06:10 by Yollarda Hayat VarHadi İlk yorumu yapan sen ol :)
Güzel bir çekiliş var sevgili okurlar
Hem de sayısı bi hayli fazla olan güzellik malzemeleri ile dolu.
Eğer ki siz de katılmak isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz.
Herkese bol şans...
http://guzellikvebakimm.blogspot.com/2013/11/guzellik-ve-bakm-blogu-acls-cekilisi.html?spref=fb
15 Kasım 2013 Cuma
13 Kasım 2013 Çarşamba
13:05 by Yollarda Hayat Var7 comments
Tuzlu yaptınız, tatlı da peki yanına salata olarak ne yapsak acaba. Kısır mı, kereviz mi patates salatası mı, peki siz sıkılmadınız mı aynı şeyleri tekrar tekrar yemekten.
10 Kasım 2013 Pazar
11:31 by Yollarda Hayat Var4 comments
Kolay mı kolay, hayat koşuşturmasının içinde sizi uğraştırmadan süper bir lezzete kavuşturacak tarifim karşınızda. Etli börekle aranız nasıl bilmiyorum, ben pek bir severim ama eti kaynat falan derken bir sürü zaman kaybı ve bulaşık :)
6 Kasım 2013 Çarşamba
12:26 by Yollarda Hayat VarHadi İlk yorumu yapan sen ol :)
Elbette mantar konusunda benim her daim tercihim babacığımın elleriyle topladığı enfes çimen mantarları. Fakat o güzelim mantarlar bizde altın kıymetinde ve mutlaka böreği yapılmakta.
Bu zamanlarda; kocaları "aman zehirlenmeyesin" diye pimpiriklenen tanıdıklarımız da gizlice bizim eve akın etmekte.
5 Kasım 2013 Salı
00:14 by Yollarda Hayat VarHadi İlk yorumu yapan sen ol :)
Sevdiklerinize, misafirlerinize hazırlayabileceğiniz leziz bir et yemeği. Sevgilimin "bütün et pişirir misin" ricası üzerine zevkle ve sevgiyle yapılmış ve karşınıza çıkmış bulunuyor kendileri.
23 Ekim 2013 Çarşamba
04:30 by Yollarda Hayat Var4 comments
Azmettim bu baklava hamurundan elimden geldiğince çok çeşit yapacağım. Peynirli Börek , Kuzu Etli Börek, Burma Baklava, hepsi süper oldu, o yüzden şimdi de en sevdiğim tatlıyı pişirme vakti geldi diye düşünüyorum.
10 Ekim 2013 Perşembe
12:20 by Yollarda Hayat Var4 comments
Annem sağolsun tarhanamızı her sene bize, o kadar emek harcayarak, uğraşarak hazırlayıp veriyor. Anneler olmasa ne yapardık bilmiyorum. Bir gün yapamaz durumda olur ve iş başa düşerse onun kadar güzel yapabilir miyim onu yine hiç düşünmek bile istemiyorum.
Dışarıda yediğim çorbalardan çok farklı bir lezzet. Sevgilim ne zaman halsiz hissetse ya da grip olsa benden rica eder hemen hoop diye çorbası hazırlanır.
Kendimi bildim bileli biz bu çorbayı sadece suyla pişerirdik. Fakat sevgilim, Macit babam gibi sütlüsünü seviyor. Ben de ilk içtiğimden beridir, sade suyla yapılanı içemez oldum.
Bu lezzetli tarifi sizinle de paylaşmak isterim
Malzemeler (4-5 Kişilik)
2 Çay bardağı tarhana tozu
7,5 Su bardağı su
2 Su bardağı süt
Tuz
1 Dolu yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
*2 su bardağı su (oda sıcaklığında) ile tarhana tozunu bir kap içerisinde, 3-5 dakika bekletelim. (Erisin, çorbada top top kalmasın diye)
*Tencereye süt ve kalan 5,5 su bardağı suyu koyalım, eriyen tarhanalı suyu da içine boşaltalım
*Orta ateşte kaynayıp çorba kıvamına gelene kadar pişirelim
*Ayrı bir yerde (cezvede olabilir) tereyağını bir süre eritip, toz biberi içine atalım
*Yağı, kaynamakta olan çorbamıza dökelim, tuzunu da ekleyip ocaktan alabiliriz.
Şifa kaynağı sütlü tarhanayı keyifle yudumlamanız dileğiyle...
Not
Siz daha beyaz olmasını isterseniz sütünü biraz daha fazla koyabilirsiniz
İsterseniz ufak bir soğanı sıvı yağda kavurup çorbanıza karıştırabilirsiniz, tamamen size kalmış
11:45 by Yollarda Hayat Var2 comments
Bugün alışveriş yaptığım yerdeki kasiyer kız aldığım malzemelere bakarken şunu mu yapacaksın bunu mu diye sohbet etmeye başladı. Sodaları gösterdim bunlardan börek yapacağım deyince yüz ifadesi kesinlikle görülmeye değerdi. İçme sodasından beklenilmeyen bir performans sanırım.
7 Ekim 2013 Pazartesi
4 Ekim 2013 Cuma
03:53 by Yollarda Hayat Var4 comments
Şimdi çoğu kişi amaaan ne var mısırı haşlamakta diyecektir, eminim. Ama arkadaşlar bilmeyene herşey zor.
Ben mesela ilk haşlama işleminde bayağı stres olmuş, internetteki bir tarifte sütle pişir dedikleri için koca koca paket sütleri heba etmiş,
30 Eylül 2013 Pazartesi
18 Eylül 2013 Çarşamba
15 Eylül 2013 Pazar
14:19 by Yollarda Hayat VarHadi İlk yorumu yapan sen ol :)
11 Eylül 2013 Çarşamba
01:44 by Yollarda Hayat Var4 comments
Babamın; yapayım
diye dört gözle beklediği, sevgilimin parmaklarını yediği, faydalı ve lezzetli
bulgur pilavı tarifimle sizi başbaşa bırakıyorum.
10 Eylül 2013 Salı
12:43 by Yollarda Hayat Var4 comments
Baklavalık yufka macerama kaldığım yerden devam ediyorum. O çıtır çıtır, leziz tadını peynirli kol böreği ve burma baklavadan sonra , bir çok yerde daha kullanmaya kararlıyım.
12:35 by Yollarda Hayat Var2 comments
Bugüne kadar bu
etin farkında bile değildim, beni aydınlatan Tansaş’ın meşhur kasabı arkadaşıma
çok teşekkür ederim.
5 Eylül 2013 Perşembe
3 Eylül 2013 Salı
1 Ağustos 2013 Perşembe
27 Temmuz 2013 Cumartesi
11:53 by Yollarda Hayat VarHadi İlk yorumu yapan sen ol :)
Yazılarımı takip edenler bilir Tansaş'taki müthiş kasabımı , bu arkadaş bana sürekli değişik yemek tarifleri verir, etleri ona göre seçer, nasıl yapılacağını anlatır.
24 Temmuz 2013 Çarşamba
20 Temmuz 2013 Cumartesi
08:54 by Yollarda Hayat VarHadi İlk yorumu yapan sen ol :)
Kahvaltı Mekanları yazı dizisine devam...
Gezip gördükçe, gitmekten keyif aldıkça, beni benden alan kahvaltıları üşenmeyip yazdıkça da devam edecek sanırım. Bakarsınız ileride "Kahvaltı Mekanları-Part 100" yapmışım :)
5 Temmuz 2013 Cuma
06:42 by Yollarda Hayat Var2 comments
Çocukluk yıllarımdan beri özellikle sahur’a kalkmaya bayılırım. Kış mevsimine denk gelen Ramazanlarda pişen yemeklerden dolayı buhar buhar , sıcacık olmuş,
4 Temmuz 2013 Perşembe
3 Temmuz 2013 Çarşamba
25 Haziran 2013 Salı
08:32 by Yollarda Hayat Var2 comments
Beklenen gün geldi çattı.. Blog arkadaşım Gülçin (Seyahat Tutkunu) ve eşi ile aslında ilk önce Kız Kulesinde kahvaltıda buluşmak üzere sözleşmiştik fakat babanın vefatı dolayısı ile mümkün olmadı.
15 Haziran 2013 Cumartesi
3 Haziran 2013 Pazartesi
12:18 by Yollarda Hayat Var2 comments
Bu ismi andıkça üniversite mezuniyet yemeğimizde Shakespeare de yediğim müthiş tat aklıma geliyor. O nasıl güzel bir sostu yarabbim.
30 Mayıs 2013 Perşembe
08:07 by Yollarda Hayat Var1 comment
Ben Edirne usulü ciğer in yanında servis yaptım, sevdiceğim çok beğendi.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)