Baklavalık yufka macerama kaldığım yerden devam ediyorum. O çıtır çıtır, leziz tadını peynirli kol böreği ve burma baklavadan sonra , bir çok yerde daha kullanmaya kararlıyım.
Bu malzemelerle 12
parça hazırladım.
Malzemeler
9 Adet Baklavalık
yufka (bir pakette 40 adet var sanırım)
Susam
Sos Malzemesi
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı
yağ
2 Adet yumurta
(birinin sarısını ayır, üstüne süreceğiz)
Tuz
İç Malzemesi
400-500 Gram ufak
ufak doğranmış kuzu eti
2 Adet soğan
3 Yemek kaşığı
zeytinyağı
1 Yemek kaşığı
tereyağı
Tuz,
Karabiber,Kırmızı pul biber, Kekik
Hazırlanışı
*Etleri; yağ eklemeden, çelik
tencereye koyuyoruz, kendi suyunu salıp çekene kadar hafif ateşte, üstü kapalı
pişiriyoruz. Tattığımızda lokum gibi olacak. Eğer ki istediğiniz kıvamda
olmadıysa biraz kaynamış su döküp, onu da çekmesini bekleyelim
*Teflon bir tavaya
yağımızı ve soğanlarımızı koyup kavuralım, üzerine eti, tuzu ve baharatları
ekleyelim. Lezzetini beğendiysek altını kapatabiliriz
*İlk yufkayı
tezgaha açıp üzerini sosla ıslatıyoruz (ben sürmek yerine, fırça ile sosu
serpiştiriyorum daha kolay oluyor)
*Üçüncü yufkayı da
sosladıktan sonra, uzun kenarına soğuyan malzememizi koyup çok sıkı olmadan
sarıyoruz.
*4 eşit parçaya
böldüm, siz isterseniz daha da ufak parçalara ayırabilirsiniz
*Diğer yufkaları
da aynı şekilde hazırlayalım.
*Kalan sosumuzdan
yufkaların üzerine sürüyoruz, ardından yumurta sarısı da sürüp, bolca susam
serpiyoruz.
Bu kadar basit...
Püf noktaları
-Yufkayı
Tansaş’tan aldım,markası Yedoy
-Yufkayı havlu
arasında tutuyorum, her kullanımdan sonra tekrar sararak, kurumasını
engelliyorum. Yoksa hemen kuruyup, kırılıyor, hatta denedim tuz buz oluyor :)
-Siz iç malzemeyi ve
yufka sayısını arttırıp, böreği çoğaltabilirsiniz. Yaptığımız sos yeterli
gelecektir.
Afiyet olsun
nefiss nefiss..
YanıtlaSilÇok lezzetli oldu gerçekten, mantıcı güzeli
Silsuan yapiyorum tatlim ..Bakalim sonucu merakla bekliyorum :)
YanıtlaSilSen yaparsin da güzel olmaz mi hic. Marifetlisin maasallah
Sil