Bugün sizinle çok
özel bir etten, çok lezzetli bir yemek yapacağız.
Bugüne kadar bu
etin farkında bile değildim, beni aydınlatan Tansaş’ın meşhur kasabı arkadaşıma
çok teşekkür ederim.
Küşleme ne mi?
Koyunun omurgasının iki tarafında uzanan yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir et parçası. Sinirsiz olduğu için en yumuşak koyun eti.
Kasap arkadaş benim için buzlukta
biriktiriyordu. 5 Tane hayvandan da yaklaşık 650-700 Gram bir et çıkmış. İşte
yemeğimizi bu lokum gibi etten yapacağız.
Her
zaman bulabileceğiniz bir et değil fakat bulursanız da kaçırmayın diye
yazıyorum. Siz isterseniz normal kuşbaşı etten de yapabilirsiniz.
Malzemeler
700
Gram Küşleme et yada kuzu kuşbaşı et
5
Adet büyük boy domates
5-6
Adet yeşil biber
2
Yemek kaşığı tereyağı
Tuz,
Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Kekik
Hazırlanışı
*Domates ve
biberleri ufak ufak doğruyoruz. (Domatesi bol, çünkü onun suyu ile lezzetini
alacak)
*Kuşbaşı doğranmış Et ve baharatlar ile güzelce karıştırıyoruz.
*Borcam a koyup,
üzerini alüminyum folyo ile sarıyoruz.
*250 derecede
ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişiriyoruz
*Alüminyum folyoyu
çıkarıp, üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip, tekrar fırına koyuyoruz.
*Etler hafif kızarıp,
suyunu çektiğinde lezzetli yemeğimiz de hazır demektir.
Afiyet olsun ...
Merhaba Özlem Hanım,
YanıtlaSilSitenizi yeni keşfettim ve çok beğendim. Ben de çocukluğumdan itibaren yemeklerle ilgilenmeyi çok seviyorum ve catering firmasında yöneticilik yapıyorum. Küşleme tarifinizi okurken gözüme çarpan bir yanlışlığı düzeltmek istedim, küşleme kuzunun sırt kısmında omurgadan çıkarılan bir ettir, kasabınız sanırım sizi yanlış bilgilendirmiş. Amacım sizi yermek değil lütfen yanlış anlamayın, sadece düzeltmek istedim.
Başarılarınızın devamını dilerim, sevgiler.
Ülkü
Ülkü merhaba, iyi ki keşfetmişsin de yanlışlığı düzelttim sayende. Blogumu beğendiğine çok sevindim. Sevgilerimi gönderiyorum :)
Sil