Bir süre önce çikolata kursuna gidip işin inceliklerini öğrendikten sonra sevdiklerimiz için hazırlamaya başlamanın da zamanı gelmişti.
Sevgili İnal la birlikte, İstanbul daki annem ve teyzemlere bir sürpriz hazırlamaya başladık.
İnal ın dönerli kalıbı vardı zaten, ben de ne zamandır istediğim deniz kabuklu çikolata kalıbını ve kuvertür Belçika çikolatasını "sadece çikolata" dan aldım. Çok lezzetli benden söylemesi :)
Öncelikle benmari usulü çikolatalarımızı eritiyoruz.
Benmari ne derseniz; tencereye az su koyun, üzerine de yine çelik bir başka tencere,tava ya da kap koyun (altı suya değmeyecek) Alttaki su kaynadıkça üstteki kabı ısıtacak ve içindeki çikolatayı eritecek. İşte bu kadar basit.
Çikolatayı asla direk ısıya maruz bırakmıyoruz.
Çikolata eriyince, karıştırmaya devam. İpek gibi pürüzsüz olana dek. İyice soğumadan da kalıplara paylaştırıyoruz.
Sonra tezgahın üzerine birkaç defa vuruyoruz ki içindeki hava kabarcıkları çıksın, çikolatamız çabucak kırılmasın.
Biz 3 farklı lezzet de çikolata yaptık, bitter, sütlü ve beyaz olmak üzere, yuvarlak olanlara da bütün fındık koyduk.
Eğer siz de içine malzeme koyacaksanız (sos, fındık..vs) kalıplara az çikolata koyup biraz soğumasını bekleyin, malzemesini koyup tekrar çikolata ile kaplayın. Bu kadar basit.
Daha sonra katılaşması için doooğru buzdolabına...
Biz bu arada kahkahalar eşliğinde kutularımızı süslemekle meşgulüz. Yanlarına hangi kurdelayı taksak, üstüne fiyonk mu, kalp mi koysak..vs vs
Yaklaşık 2 saat sonra kalıplarımızdan leziz çikolatalarımızı çıkarıyoruz, sevgilimin görevi de kutulara rengarenk lezzetlerin dağılımını yapmak, büyük bir dikkatle yerleştiriyor.
Kapaklarını kapatıp, annem ve teyzemlerin yüzündeki mutluluğu görmeyi bekliyorum. İnşallah çok beğenirler
Afiyet olsun...
cok heveslendim simdi...kutular da cok guzel gorunuyor..siyah kurdele olayi cok asil kilmis..bayildimmm
YanıtlaSilTesekkurler canim. Bayagi tereddut ettik nasil suslesek diye begenmene sevindim
Sil