20 Mayıs 2013 Pazartesi

ET SOTE, SULU ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, ETLİ TARİFLER, KUZU, DANA, KUŞBAŞI, SALÇALI, PİLAV YANINA, AKŞAM YEMEĞİ, YEMEK

Sevgilim işi için gittiği 3 günlük Ankara gezisinden dönerken ben de ne yemek yapsam diye hala düşünmekteydim. Alışveriş için Tansaş a gittim , kasap kısmında; sanırım yüzümden anlaşılan bu belirsizliği süper personel çözdü. 

"Size bu akşam eşiniz ne pişirsin istersiniz" diye sordum, onlar da "biz sulu bir et yemeği isterdik" diye cevap verdiler. Tamamdır işte bu; Et Sote yapıyorummm....

Yapımı çok basit, tadı da enfes, ekmeği bana bana yedik, sevgilim de çok mutlu oldu.

Malzemeler

- 1/2 Kg kuşbaşı et
- 7-8 Diş sarımsak
- 3 Adet domates
- 2 Yemek kaşığı salça
- 4 Adet yeşil biber
- 1 Adet orta boy soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kekik


Yapılışı

- Etler güzelce yıkanıp, süzülür ve yağ konup, ısıtılmış tavada suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte kavrulur

ET SOTE, SULU ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, ETLİ TARİFLER, KUZU, DANA, KUŞBAŞI, SALÇALI, PİLAV YANINA, AKŞAM YEMEĞİ, YEMEK

- Etler kavrulurken yemeklik doğranmış soğan, biber ve sarımsakları hazırlayalım

ET SOTE, SULU ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, ETLİ TARİFLER, KUZU, DANA, KUŞBAŞI, SALÇALI, PİLAV YANINA, AKŞAM YEMEĞİ, YEMEK

- Et suyunu çekince tadıyoruz; yumuşacık olunca, hazırladığımız malzemeyi ekliyoruz, üzerine de tereyağını koyup, biber ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

ET SOTE, SULU ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, ETLİ TARİFLER, KUZU, DANA, KUŞBAŞI, SALÇALI, PİLAV YANINA, AKŞAM YEMEĞİ, YEMEK

- Salçamızı koyup, birkaç dakika kavuralım sonra üzerine domatesleri ekliyoruz

ET SOTE, SULU ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, ETLİ TARİFLER, KUZU, DANA, KUŞBAŞI, SALÇALI, PİLAV YANINA, AKŞAM YEMEĞİ, YEMEK

- Domatesler diriliğini kaybedince, tuzu, baharatları ekleyip ne kadar sulu istediğimize bağlı olarak kaynamış su ekliyoruz (ben 1 çay bardağı ekledim)

ET SOTE, SULU ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, ETLİ TARİFLER, KUZU, DANA, KUŞBAŞI, SALÇALI, PİLAV YANINA, AKŞAM YEMEĞİ, YEMEK

- 10-15 dakika kadar düşük ısıda pişirip altını kapatabiliriz. 

ET SOTE, SULU ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, ETLİ TARİFLER, KUZU, DANA, KUŞBAŞI, SALÇALI, PİLAV YANINA, AKŞAM YEMEĞİ, YEMEK

Elinizden yemek yiyenleriniz çok olsun (Annemin duası) 

Afiyet olsun...

ET SOTE, SULU ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, ETLİ TARİFLER, KUZU, DANA, KUŞBAŞI, SALÇALI, PİLAV YANINA, AKŞAM YEMEĞİ, YEMEK


Tagged: , ,

4 yorum:

  1. bu aksamki menum benim de bu tatlim ,kalp kalbe karsiymis :)

    YanıtlaSil
  2. Pratik ve lezzetli bir seçim harika

    YanıtlaSil
  3. Cok güzel oldu hafta 2 defa yapiyorumm

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...