Ben Edirne usulü ciğer in yanında servis yaptım, sevdiceğim çok beğendi.
3-4 Adet büyük boy ve ince kabuklu patates
Zeytinyağı
Kekik, Tuz, Karabiber, Pul biber
Yapılışı
-Patatesleri güzelce yıkıyoruz
-Fırın tepsisini güzelce yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
-Dilimlerin açık durması için ya ufak bir havuç dilimi ya da benim yaptığım gibi patatesin kenarından kestiğiniz ufak bir parçayı altına koyun
-Her dilimin arasına da girecek şekilde zeytinyağını üzerine dökün, tepsinin içi yağ dolmasın ama patateslerin her yerine de değmiş olsun ki sert kalmasın
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pemleşinceye kadar pişirip, fırını 160 dereceye getirin ve kızarmasını bekleyin
Güzel görüntüsü ile masanızı süsleyecek bir lezzet. Hem çocuklar için de ilgi çekici olacaktır eminim.
Afiyet olsun...
merhaba ellerinize sağlık değişik bir tarif bende sizi fincan teyzede gördüm sizde benim bloğumu ziyaret edip yorum ve önerilerinizi gönderirseniz sevinirim ellifce.blogspot.com.tr
YanıtlaSil