İş güç derken bu hafta hep dışarıda yemek durumunda kaldık. Eee Urla'dan aldığımız o güzelim patlıcanlar ne olacak diye düşünürken ne zamandır aklımda olan yemeği yaparken buldum kendimi.
İslim Kebabı; Gaziantep yöresine özgü bir yemek. Bu Anteplilerde ağzının tadını gerçekten biliyor valla, biz hala ot çöp yiyelim, millet kebapları götürüyor :)
Uzun lafın kısası misafirlere özellikle de sevgiliye pişirilecek en doğru yemek diyelim ve tarife geçelimmm...
Malzemeler
4 Adet uzun patlıcan
1-2 Adet domates, yada 8-10 adet kokteyl domates
2 Adet yeşil biber
1 Yemek kaşığı salça
1,5 Su bardağı su
Kekik-Tuz
300 Gram kıyma
1 Adet soğan
3 Diş sarımsak
Tuz-Karabiber-Kırmızı Pul biber
1 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı galeta unu
Karbonat (çay kaşığının ucuyla, azıcık)
Hazırlanışı
*Soğan ve sarımsakları soyup ya rendeleyelim yada rondodan geçirelim
*Diğer köftelik malzemelerle karıştırıp güzelce yoğuralım
*Buzdolabına koyup, biz diğer işlemleri yapana kadar dinlendirelim
*Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına dilimliyoruz (ne kalın ne çok ince) (ben 3 yada 4 dilim çıkarabildim her bir patlıcandan)
*Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına dilimliyoruz (ne kalın ne çok ince) (ben 3 yada 4 dilim çıkarabildim her bir patlıcandan)
*Tuzlu suda bekletelim (acısı çıksın diye)
*Tencerede yağı iyice kızdıralım, önce patlıcanları ardından da köfteleri azar azar kızartalım
*Kağıt havlu yardımı ile fazla yağını alıyoruz
*Salçayı su ile açıp,içine Tuz-Kekik attıktan sonra; yağlanmış tepsiye yerleştirdiğimiz köftelerin arasından döküyoruz.
*200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz
Hem lezzet hem de görüntü olarak kime ikram etseniz çok beğenilecek, siz de bu kadar emeğin karşılığını iltifatlarla almış olacaksınız.
Not:
Köfte harcı çok sert olmuyor, iyice dinlendiyse pişirirken dağılır diye korkmayın
Bu malzemelerle ben 7 adet islim köftesi yaptım, patlıcanların kalınlığına göre siz dilimleri arttırıp, birkaç tane fazla yapabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun...
Tadı çok güzeldir eminim tariflerin hepsi de çok güzel. En çok da fotoğraf çekimleri harika.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, lezzetinden emin olmadan koymuyorum buraya. Fotoğraflar da benim minik makinamın hüneri :)
Silmuthis gorunuyor :)
YanıtlaSil:)) lezzeti de cok iyiydi
Silmerhaba eminim çok güzeldir görüntüsü güzel olan bir yemeğin kesin tadı damaklarda görüntüsü akılda kalır ellerinize sağlık ayrıca tarifler için çok teşekkürler
YanıtlaSilTadi harika oldu, tam misafirlik bir yemek. Ben tesekkur ederim guzel yorumunuz icin
Silsizden birde güllaç tarifi alsak süper olur eminim
SilGüllacı çok severim, onu da koyarım elbet :)
Silsizden birde güllaç tarifi bekliyorum
YanıtlaSilÜstüne biraz sos koysak olurmu aceba böyle biraz kuru görünüyo
YanıtlaSil