4 Ekim 2013 Cuma

mısır, haşlama, lezzetli mısır, hangi yemek, abur cubur, ne yesek, ne pişireyim,sütlü mısır,süt mısır

Şimdi çoğu kişi amaaan ne var mısırı haşlamakta diyecektir, eminim. Ama arkadaşlar bilmeyene herşey zor.

Ben mesela ilk haşlama işleminde bayağı stres olmuş, internetteki bir tarifte sütle pişir dedikleri için koca koca paket sütleri heba etmiş,
düdüklüye koymakta tereddüt etmiş ve çoook uzun bir süre tencerenin başında beklemiştim (Elm sokağı kabusu gibi) Bu arada sütün bir lezzet farkı yarattığını da görmedim bilginize.

Şimdi atıyorum düdüklüye, korku falan hak getire, insan bilmediği şeyden korkarmış anlamış bulunuyorum.

Malzemeler
4-5 adet mısır
Mısırların yaprakları
Su

Lezzetli olsun istiyorsak öncelikle mısırı doğru seçmeliyiz.

İnci gibi sıralı taneleri olması mühim, tırnağınızı batırdığınızda patlayıp suları saçılıyorsa süt mısır olduğunu gösterir ve daha çabuk pişer. Tırnak batmayacak kadar sertse yandınız o mısır pişmez ve lezzetsiz olur.

Buruşmuş olanlardan uzak duruyoruz; İri taneli ve dolgun olanlarını almaya çalışın, daha lezzetli olacaktır.

Mısırı seçtik, yapraklarından ayırdık ve yıkadık.

İsterseniz bu haliyle poşete koyup buzdolabına atıp, istediğiniz zaman çıkararak haşlayabilirsiniz, isterseniz de haşladıktan sonra soğutup, tanelerini ayıklayıp atabiliriz buzluğa daha sonra kullanmak için.

Hemen pişirmek için düdüklüye öncelikle; ayırıp yıkadığımız mısır yapraklarını koyuyoruz, ardından mısırları üzerine yerleştiriyoruz. Ben 2 ye kırıyorum hem daha az yer kaplıyor hem de daha kolay pişiyor.

mısır, haşlama, lezzetli mısır, hangi yemek, abur cubur, ne yesek, ne pişireyim,sütlü mısır,süt mısır

Mısırların üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyuyoruz, siz suyu koydukça mısırlar yüzmeye başlayacak bu yüzden elimizle bastırarak ölçüyoruz suyunu :)

mısır, haşlama, lezzetli mısır, hangi yemek, abur cubur, ne yesek, ne pişireyim,sütlü mısır,süt mısır

Tuz koymuyoruz ki daha az zamanda pişsin, yerken bol bol atalım ama :)

Düdüklünün kapağını kapatıp tıslayıp, buhar çıkarmaya başlayıncaya kadar orta ateşte, daha sonra ise pişme konumuna getirip en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Bundan sonra saatlerimizi ayarlayıp 25 dakika pişiriyoruz, eğer ki dediğim gibi çok sert değilse bu süre yetecektir. Aksi durumda kapağını açıp az bir süre daha pişirmeniz gerekebilir.

mısır, haşlama, lezzetli mısır, hangi yemek, abur cubur, ne yesek, ne pişireyim,sütlü mısır,süt mısır

Sevgilimle haşlanmış mısıra bayıldığımızdan ve sürekli anneye şirinlik yapmak zorunda kalmayalım diye kendi mısırını evde kendin pişir kampanyası düzenlemiş bulunuyorum. İştirak etmeniz beklenmektedir...

Sevgiyle kalın, afiyet olsun...


Tagged: ,

3 yorum:

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...