Annem sağolsun tarhanamızı her sene bize, o kadar emek harcayarak, uğraşarak hazırlayıp veriyor. Anneler olmasa ne yapardık bilmiyorum. Bir gün yapamaz durumda olur ve iş başa düşerse onun kadar güzel yapabilir miyim onu yine hiç düşünmek bile istemiyorum.
Dışarıda yediğim çorbalardan çok farklı bir lezzet. Sevgilim ne zaman halsiz hissetse ya da grip olsa benden rica eder hemen hoop diye çorbası hazırlanır.
Kendimi bildim bileli biz bu çorbayı sadece suyla pişerirdik. Fakat sevgilim, Macit babam gibi sütlüsünü seviyor. Ben de ilk içtiğimden beridir, sade suyla yapılanı içemez oldum.
Bu lezzetli tarifi sizinle de paylaşmak isterim
Malzemeler (4-5 Kişilik)
2 Çay bardağı tarhana tozu
7,5 Su bardağı su
2 Su bardağı süt
Tuz
1 Dolu yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
*2 su bardağı su (oda sıcaklığında) ile tarhana tozunu bir kap içerisinde, 3-5 dakika bekletelim. (Erisin, çorbada top top kalmasın diye)
*Tencereye süt ve kalan 5,5 su bardağı suyu koyalım, eriyen tarhanalı suyu da içine boşaltalım
*Orta ateşte kaynayıp çorba kıvamına gelene kadar pişirelim
*Ayrı bir yerde (cezvede olabilir) tereyağını bir süre eritip, toz biberi içine atalım
*Yağı, kaynamakta olan çorbamıza dökelim, tuzunu da ekleyip ocaktan alabiliriz.
Şifa kaynağı sütlü tarhanayı keyifle yudumlamanız dileğiyle...
Not
Siz daha beyaz olmasını isterseniz sütünü biraz daha fazla koyabilirsiniz
İsterseniz ufak bir soğanı sıvı yağda kavurup çorbanıza karıştırabilirsiniz, tamamen size kalmış
tarhanayı sütlü hiç denememiştim deneyeceğim
YanıtlaSilCok leziz tavsiye ederim
SilEllerine sağlık, özellikle gripken veya öksürürken şifa niyetine çok iyi geldi.
YanıtlaSilŞiddetle tavsiye ederim, hem çoçuklar da bayılıyor sütlü tarhanaya.
Afiyet olsun canım, sen hiç hasta olma ben sana yaparım yine de :)
Sil