10 Eylül 2013 Salı


Baklavalık yufka macerama kaldığım yerden devam ediyorum. O çıtır çıtır, leziz tadını peynirli kol böreği ve burma baklavadan sonra , bir çok yerde daha kullanmaya kararlıyım.
Sevgilimin de en çok sevdiği şeylerden biri börek olduğuna göre, haydi o zaman bugün Etlisini yapalım birlikte.

Bu malzemelerle 12 parça hazırladım.

Malzemeler
9 Adet Baklavalık yufka (bir pakette 40 adet var sanırım)
Susam

Sos Malzemesi
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Adet yumurta (birinin sarısını ayır, üstüne süreceğiz)
Tuz

İç Malzemesi
400-500 Gram ufak ufak doğranmış kuzu eti
2 Adet soğan
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber,Kırmızı pul biber, Kekik

Hazırlanışı
*Etleri; yağ eklemeden, çelik tencereye koyuyoruz, kendi suyunu salıp çekene kadar hafif ateşte, üstü kapalı pişiriyoruz. Tattığımızda lokum gibi olacak. Eğer ki istediğiniz kıvamda olmadıysa biraz kaynamış su döküp, onu da çekmesini bekleyelim



*Teflon bir tavaya yağımızı ve soğanlarımızı koyup kavuralım, üzerine eti, tuzu ve baharatları ekleyelim. Lezzetini beğendiysek altını kapatabiliriz



*Ayrı bir kapta sos malzememizi hazırlıyoruz



*İlk yufkayı tezgaha açıp üzerini sosla ıslatıyoruz (ben sürmek yerine, fırça ile sosu serpiştiriyorum daha kolay oluyor)



*İkinci yufkayı da koyup aynı şekilde sosluyoruz



*Üçüncü yufkayı da sosladıktan sonra, uzun kenarına soğuyan malzememizi koyup çok sıkı olmadan sarıyoruz.



*4 eşit parçaya böldüm, siz isterseniz daha da ufak parçalara ayırabilirsiniz
*Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım.
*Yağlanmış tepsiye aralarında hafif boşluk bırakarak yerleştirin



*Kalan sosumuzdan yufkaların üzerine sürüyoruz, ardından yumurta sarısı da sürüp, bolca susam serpiyoruz.
*200 derecede ısınan fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (benimki 25 dakikada hazırdı)



*Fırının kapağını açıp bekletiyoruz ki , börekler hemen sönmesin




Bu kadar basit...


Püf noktaları
-Yufkayı Tansaş’tan aldım,markası Yedoy
-Yufkayı havlu arasında tutuyorum, her kullanımdan sonra tekrar sararak, kurumasını engelliyorum. Yoksa hemen kuruyup, kırılıyor, hatta denedim tuz buz oluyor :)
-Siz iç malzemeyi ve yufka sayısını arttırıp, böreği çoğaltabilirsiniz. Yaptığımız sos yeterli gelecektir.

Afiyet olsun


Tagged: , , ,

4 yorum:

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...