Tavuklu yemeklerle çok aram olmasa da çorbasına bayılırım, yumuşacık, ekşili ohh mis. Hele ki bebeğim olduktan sonra sütümü arttırdığını farketmemle birlikte tapar oldum kendisine :)
Eşim ise ne zaman hastalansa pişirmemi rica eder, gerçekten toparlayıcı ve iyileştirici bir etkisi var.
Önceleri unlu, terbiyeli tavuk suyu çorbası yapardım ama o annemin yaptığı tadı hep aradım ve açıkça söyleyeyim ki o kadar uğraşmak da bazen zor gelip tarhana çorbasına döndüğüm de çok vardır :)
İşte anneciğimin hem çok pratik hem de enfes çorba tarifi sizlerle.
Malzemeler (4 Kişilik)
2 Adet tavuk baget
2 Yemek kaşığı tereyağı
3/4 çay bardağı tel şehriye
Tuz
Yapılışı
*Tavukları 6 su bardağı suyun içine koyup kaynatıyoruz.
*Kaynadıktan sonra minik minik parçalara ayırıyoruz. Çorba içerken ağzınıza ne kadar büyüklükte gelmesini istersiniz onu düşünerek parçalayın.
*Bir tencerenin içine tereyağını koyup birkaç dakika iyice kızmasını ve kavrulmasını bekleyelim
*İçine 5 su bardağı tavuk suyunu ilave edelim. Dilerseniz hepsini tavuk suyu koyabilirsiniz yada 1 su bardağını kaynamış su olarak koyabilirsiniz. Ben yoğun tadını sevdiğim için hepsini tavuk suyu koyuyorum.
*Su kaynadıktan sonra şehriyeleri ilave edelim, karıştırıp 1 kaşık aldığınızda birkaç şehriyenin kaşıkta gözükmesi gerekiyor.
*Kaynayıp şehriyeler piştiğinde ise tavukları ve tuzunu ilave edip, 5 dakika daha kaynatalım.
*Servis yaparken üzerine karabiber ve limon suyu ilavesi yaparsanız enfes olacaktır.
Şimdiden afiyet, şifa olsun...