Siz de bizim gibi dondurma ve külah severlerden misiniz? O zaman bu tarif tam da size göre. Hem sunumu hem lezzeti hem de yemesi çok keyifli.
Bu tarife özellikle çocuklar bayılıyor. Siz daha renkli yapabilir, bonibon, krem şanti ya da minik şekerlerle süsleyebilirsiniz. Hayal gücünüze kalmış gerisi :)
Tarif Pastacı Kız'dan:)
Malzemeler
2 Adet yumurta
1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Paket vanilin
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı kakao
12-14 Adet altı düz külah (Koskanın külahını kullandım, her pakette 10 adet var)
Üzeri için
Dileğinize göre;
Krem şanti
Yoğun olarak hazırlanmış çikolata sosu
Dondurma
Bonibon
Süsleme şekerleri...vs
Yapılışı
Şeker ve yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır
Yoğurt, sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir
Un, Kakao, Kabartma tozu, Vanilin ayrı bir kaba elenir ve sıvı karışım ilave edilerek güzelce karıştırılır.
Külahlara üstlerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.
Eğer ki 1 paket külah kullanır ve kek malzemeniz artarsa, kalanını ufak bir kalıba koyup pişirebilirsiniz.
Tepsiye külahları sıralayalım ve 175 Derece ısıtılmış fırında pişirelim (Benimkiler yaklaşık 25-30 dakikada pişti)
Pişince çıkarıp, ızagara telinin üzerine alıyoruz
Soğuduktan sonra dilediğimiz şekilde süsleyebiliriz
Şimdiden afiyet olsun...
elıne saglık canım hos gozukuyor
YanıtlaSilCok keyifli bir kek oldu tavsiye ederim canim
SilUhhhuuuuu... Çok değişik ve yaratıcı bi tarif... Deneyeceğim... :)))))
YanıtlaSilMutlaka deneyin bence de. Ben cok begendim
SilEllerine sağlık bu keki yapmak için külah almıştım ama daha yapmamıştım artık yapacağım sevgiler...
YanıtlaSilDenk gelmis ne guzel
SilDeğişik bir okadar da güzel olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim. Yemesi de cok keyifli oldu :))
YanıtlaSilbenim hemen külah almam lazım, ellerine sağlık canım süper..
YanıtlaSil:)) tesekkur ederim canim guzel yorumun icin. Simdiden afiyet olsun diyeyim o zaman :))
Sil