10 Kasım 2013 Pazar

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ

Kolay mı kolay, hayat koşuşturmasının içinde sizi uğraştırmadan süper bir lezzete kavuşturacak tarifim karşınızda. Etli börekle aranız nasıl bilmiyorum, ben pek bir severim ama eti kaynat falan derken bir sürü zaman kaybı ve bulaşık :)


Bu tarifle tanışır tanışmaz bayıldım, çünkü malzemesi az ve herşey çiğden konuyor. Sonuç ise mükemmel. Her ikram ettiğim önce ikinci parçayı sonra da tarifini istedi siz düşünün artık lezzetini :)

Bana bu güzel tarifi öğrettiği için Sema anneme de bol bol sevgilerimi gönderiyorum.

Malzemeler
5 Adet yufka
600 Gram minik doğranmış kuzu eti (kasaba börek için olduğunu ve minik doğramasını rica ettim)
2 Adet Soğan (yemeklik doğranmış)
Sıvı yağ
1 Adet Yumurta sarısı (üzeri için)
Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber
Susam

Hazırlanışı
*Et, soğan, tuz ve baharatları bir kabın içinde güzelce karıştıralım

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ

*Yufkamızı tezgaha açalım, üzerine az miktarda yağ serpiştirelim. (ben fırça yardımı ile biraz damlatıyorum)

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ

*Yufkanın ortasına malzememizi eşit olarak ve dikdörtgen şeklinde koyalım.

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ

*Bir ucunu malzemenin üzerine kıvırıp, o parçanın üzerine yine az miktarda yağ serpelim.

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ

*Diğer ucunu da onun üzerine kapatalım ve o parçanın üzerine da hafifçe yağ serpiştirelim

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ

*Elimizle iki tarafından büzelim

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ


*Yağlanmış tepsimize yuvarlayarak yerleştiriyoruz.

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ

*Diğer yufkalarımızı da aynı şekil hazırlayıp, etrafına saralım. (birinin bittiği yerden diğerini başlatarak)
*Yumurta sarısının içine biraz sıvı yağ koyup böreğimizin üzerine sürelim, bolca susam da serptik mi tamamdır.

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ

*200 derecede ısınmış fırına atıp üzeri kızarana kadar pişirelim.

ETLİ BÖREK, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, İKRAMLIK, BÖREK, PATATESLİ, KIYMALI, PEYNİRLİ BÖREK, ET, KUŞBAŞI, BÖREK TARİFİ, MİSAFİRE, ÇAYIN YANINA, BÖREK ÇEŞİTLERİ

Etler pişer mi diye hiç endişe etmenize gerek yok lokum gibi oluyor ama kuzu eti şart tabii. Soğanlar müthiş bir lezzet veriyor Anne tarifi bu başka hiçbir şeye benzemez ona göre...

Afiyet olsun yaptıkça kulağımı çınlatırsınız artık :)

Tagged: , , , ,

4 yorum:

  1. Tadına bakmış biri olarak, harika bir lezzet.
    Tadı halen damağımda...En kısa zamanda deneyeceğim.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun canım. Kolay ve çok lezzetli oluyor.

      Sil
  2. Ellerize sağlık, çıtır çıtır görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstü çıtır içinde de soğanlar eridiğinden yumuşacık bir lezzet. Birgün bloggerlar günü yapsak da hepsinden hazırlasam diye düşünmüyor değilim gerçekten :)

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...