18 Kasım 2013 Pazartesi

KARNIBAHAR KIZARTMASI, KARNABAHAR, KIZARTMA, KARNIBAHAR HAŞLAMASI, YOĞURTLU, NE PİŞİRSEM, SEBZE YEMEKLERİ, ANA YEMEK, TEREYAĞI

Eve giderken sevgiliye ne pişirsem diye kara kara düşünme modundayım. Valla karar aşaması yemeği yapmaktan daha zor. Diyorum ki Tansaştaki sevgili kasabıma sorayım O da bana lezzetli bir tarif versin ama öğreniyorum ki bugün izinliymiş, İş başa düştü anlayacağınız.

Bir anda serviste iş arkadaşımın söylediği cümle aklıma geliyor; "Bu akşam Karnıbahar Kızartması yapacağım" Tamamdır biraz kopya çekmenin nesi kötü ama di mi :))

Siz de, akşama bu enfes lezzeti yaparsınız olur biter ?

Haşlamak için
1 Küçük boy karnıbahar
Üzerini geçecek kadar kaynamış su (ben 1 bardağını süt koydum)
Tuz

Harcı için
1 Yumurta
1 Su bardağı süt (ya da su)
2 Çay bardağı un
Tuz

Kızartmak için sıvı yağ

Üzerinin sosu için
½ Kg yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz

1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı
*Karnıbaharı çiçeklerine (ufak ufak dallarına) ayırıp, kararmış kısımlarını ve köklerindeki sert kısımları temizleyelim, kalanını güzelce yıkayalım.


KARNIBAHAR KIZARTMASI, KARNABAHAR, KIZARTMA, KARNIBAHAR HAŞLAMASI, YOĞURTLU, NE PİŞİRSEM, SEBZE YEMEKLERİ, ANA YEMEK, TEREYAĞI

*Karnıbaharları tencereye alalım üzerini geçecek kadar kaynamış su ve tuz ilave edip, 8-10 dakika haşlayalım. (Ben suyun içine fazladan 1 su bardağı da süt ekledim, daha beyaz ve vitaminli olsun diye, sizin zevkinize kalmış)


KARNIBAHAR KIZARTMASI, KARNABAHAR, KIZARTMA, KARNIBAHAR HAŞLAMASI, YOĞURTLU, NE PİŞİRSEM, SEBZE YEMEKLERİ, ANA YEMEK, TEREYAĞI

Haşlarken çok yumuşamamasına özen gösterin ki kızarırken dağılmasın.
*Ayrı bir kapta; 1 su bardağı süt (ya da su), Un, yumurta ve tuzu karıştırıp ne çok sıvı ne de çok katı bir harç hazırlayalım.
*Soğuyan karnıbaharları bu harca bulayıp, kızgın yağın içine atalım. Hafif pembeleşince, genişçe bir kabın içine alalım.


KARNIBAHAR KIZARTMASI, KARNABAHAR, KIZARTMA, KARNIBAHAR HAŞLAMASI, YOĞURTLU, NE PİŞİRSEM, SEBZE YEMEKLERİ, ANA YEMEK, TEREYAĞI

*Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırıp, karnabaharların üzerine döküyoruz.
*Servis yapacağımız zaman; bir cezvenin içinde tereyağını eritelim, üzerine kırmızı toz biberi atıp, cızır cızır bu yağı, yoğurdumuzun üzerine dökelim.


KARNIBAHAR KIZARTMASI, KARNABAHAR, KIZARTMA, KARNIBAHAR HAŞLAMASI, YOĞURTLU, NE PİŞİRSEM, SEBZE YEMEKLERİ, ANA YEMEK, TEREYAĞI


Mantı görüntüsünde karnıbahar kızartmamız hazır, offf süper de lezzetli...

Afiyet olsun...

Not:


Daha sağlıklı olarak tüketmek isterseniz , karnıbaharları haşladıktan sonra, zeytinyağı, tuz, sarımsak, limonu güzelce karıştırıp, üzerine dökerek salata olarak da afiyetle yiyebiliriz elbette. Ama tabii kızartması da ayrı bir güzel oluyor itiraf edeyim :) 

Tagged: , ,

10 yorum:

  1. Aklima soktun bu fikri ok deniycem. Ustelik cok da saglikli

    YanıtlaSil
  2. muhteşem görünüyor... canım çekti ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bir yorumunuzu okudum haklısınız birbirimize destek olmalıyız. Blog dünyasında bende yeniyim, sizi takip edeceğim, sevgiler. .

    YanıtlaSil
  4. Cook canim cekti :)) ellerinize saglik sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler iyi ki yapmisim o zaman. Keyifli gunler canim

      Sil
  5. valla hamileyim aseriyorum canım çok istedi bugun yapacagim görüntüsü muhteşem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh yarasın miniğe :) Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, sevgiler

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...