2 Eylül 2014 Salı


Muhteşem lezzetli bir kek hazırlamak istiyorsanız doğru tarif burada. Kakaolu, sünger gibi ve enfes.

Yeğenimin ısrarı üzerine beraber hazırladık, sonra da bayıla bayıla yedik.

Not : 22 cm lik kek kalibi kullandim.

Ölçüler tam kıvamında, mutlaka deneyin...


Malzemeler
3 Adet yumurta
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı su (Yarım su bardağı)
1/2 Su bardağı sıvı yağ (Yarım su bardağı) (ben zeytinyağı kullandım)
2,5 Su bardağı un
3 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilin

Süslemek için;
Dilerseniz;
50 Gram nutella yada
2 Yemek kaşığı pudra şekeri




Yapılışı
*Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri çırpma kabına koyup, mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz
*Süt, Su ve Sıvı Yağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
*Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek içine koyuyoruz, mikserle çırpmaya devam ediyoruz
*Margarin ile yağlayıp, hafif unladığımız ortası delik kek kalıbına bu karışımın yarısını döküyoruz.
*Karışımın kalan yarısına kakaoyu ilave edip güzelce karıştırıyoruz
*Kalıptaki sade kek karışımının üzerine, kakaolu karışımı güzelce döküyoruz
*Dilerseniz çatalla aynı yöne doğru bir defa karıştırıyoruz ki şekilli olarak içine yayılsın
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında kürdanı batırıp temiz çıkana kadar pişiriyoruz. (Benimki 45 dakikada pişti)
*İlk 30 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayalım, yoksa kekimizin ortası çöker.
*Kalıbı fırından çıkardıktan sonra, soğuması için biraz bekletelim. Kürdanı; kek ile kalıp arasında gezdirerek güzelce çıkarıp, ters çevirelim.
*İyice soğuduysa, 50 gram nutellayı üzerine gezdirebilirsiniz. Hem güzel bir görüntü hem de enfes bir tat katıyor.
*Yada hafifçe pudra şekeri eleyebilirsiniz üzerine.
Zevkinize kalmış.




İltifatların keyfini çıkarın, afiyet olsun....

Tagged: , , ,

5 yorum:

  1. Çok başarılı görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kek enfes görünüyor. ellerinize sağlık.2 saat önce bu tarife göre kek yaptım. istediğim kabarıklığı sağlayamadım. Kek kalıbım 28 cm. çapında, daha küçük kalıpla mı çalışmalıydım diye düşündüm. Resimdeki kalıbın çapını bilmem gerekiyor sanırım. Onuda yazarsanız sevinirim.Kalıbınız tam tarifteki malzemelere göre bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sizin kek kalibi buyuk gelmis. Ben 22 cm lik kelepceli kalipla yaptim. Sizin yorumunuzdan sonra not olarak yaziya da koydum. Cok tesekkur ederim

      Sil
  3. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    YanıtlaSil
  4. Tatar kız hoşgeldin, ne iyi ettin de geldin.
    Paylaş tabi tarifleri, özlem den de selam yaz altına mutlaka. Romanya ya sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...