14 Ağustos 2015 Cuma



Sevgilimin pazardan aldığı tazecik börülceyi pişirdim bugün, inanılmaz lezzetli oldu. Hem çok pratik hem de sağlıklı.


Şimdiden kolay gelsin...

Malzemeler

1/2 Kg Taze börülce (yarım kilo)
10 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı salça
1 Adet iri domates (yada 4 yemek kaşığı domates sosu)
3 Adet sarımsak
3 Su bardağı kaynamış su
Tuz



Yapılışı

* Börülcelerin uçlarını kesip, boyları 2-3 cm olacak şekilde bölüyoruz. Ardından güzelce yıkayıp, süzüyoruz.
* Tencereye zeytinyağını ve soğanları koyup kavuruyoruz
* Salçayı ilave edip, birkaç dakika daha kavuruyoruz
* Soyup, küp küp doğradığımız domatesleri ve toz biberi ilave ediyoruz.
* Sarımsak ve börülceyi tencereye koyup, rengi koyu yeşile dönene kadar kavuruyoruz.
* Suyunu koyduktan ve börülceler yumuşadıktan sonra tuzunu da ekleyip bir iki dakika daha pişiriyoruz


Lezzeti bol yemeğimiz hazır.

Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle,


Afiyet olsun...

Tagged: , ,

5 yorum:

  1. Bunu bir de sadece yarim çay bardağı su ile tüm malzemeyi çiğden düdüklüye atıp kısık ateşte 15 dakika pişirmeyi deneyin kendi suyu ile ve buharda piştiğinden inanılmaz lezzetli oluyor tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Eger denerseniz salça hiç kullanmayın 3 adet domates kullanın yanar diye korkmayın sebzeler suyunu salacak ve kendi suyuyla pişecek bunu hiçbir yerde okumadım bloglarda yok annemin buluşu ben taze fasulyeyi de aynı şekilde pişiriyorum hem soğan kavrulmadığından çok daha sağlıklı oluyor hem de çok daha lezzetli...öneme aldığınız için teşekkür ederim niyetim aklın vermek değil bu tarifin bilinmesini istemekti...

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...