24 Mart 2013 Pazar


En çok sevdiğim lezzetlerden biri. Suyuna ekmek banarak yemeğe bayılırım.    

Deneyip memnun kaldığım tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim.

Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler (6 kişilik)

- 2 Su bardağı kuru barbunya
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Litre ılık su

- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy patates
- 1 adet Havuç
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Tuz , kırmızı pul biber

Hazırlanışı

- 1 gece önceden barbunya, tuz, şeker ve ılık suyu bir tasa koyup bekletiyoruz.
- Ertesi gün suyunu süzüp yıkayarak, tencereye alıyoruz
- Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip, 15 dakika pişiriyoruz.
- Kara suyunu tamamen boşaltın , süzgeçte bekletin.

kuru barbunya yemeği, barbunya pilaki, kuru yemek, barbunya, yemek, sulu yemek, ekmek banarak yenecek yemekler, ne pişirsem

- Tencereye sıvı yağı ve soğanları koyup rengi değişene kadar kavurun.

kuru barbunya yemeği, barbunya pilaki, kuru yemek, barbunya, yemek, sulu yemek, ekmek banarak yenecek yemekler, ne pişirsem

- Kavrulan soğanların üzerine önce havuçları, sonra da patatesleri koyup onları da sırasıyla kavuruyoruz.
- Havuç hafif rengini salıp, patateslerde kavrulunca , salçamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından barbunyaları, tuzunu, pul biberi ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyip pişmesi için kapağını kapatıyoruz.
- Barbunyalar yumuşayıp, istediğiniz kıvama gelince ocağın altını kapatın. İster sıcak isterseniz de soğuk olarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Keyifli günler dilerim...

kuru barbunya yemeği, barbunya pilaki, kuru yemek, barbunya, yemek, sulu yemek, ekmek banarak yenecek yemekler, ne pişirsem

Not
Barbunya çok fazla su çekmediğinden haddinden fazla su eklemeyin, pişince suyu az gelirse sıcak suyu o zaman ekleyin.
Önceden sıcak suda haşlandığından, çok uzun sürede pişmeyecektir.
Tam pişme süresini veremiyorum çünkü her barbunya ayrı sürelerde pişiyor.

Tagged: , ,

2 yorum:

  1. Gayet güzel bir tarif :) Elinize sağlık teşekkürler...

    Müzeyyen

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli sofralariniz olsun insallah, begenmenize sevindim

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...