Süper lezzetli, etleri lokum gibi pişmiş, suyuna ekmeği banmaya doyamayacağınız bir yahni pişirmek ister misiniz? Ben pişirdim , tarifini sizlerle de paylaşmak isterim.
Malzemeler
-600 Gram kuzu kuşbaşı et
-20-25 Adet arpacık soğan
-8-9 Diş sarımsak
-2 Yemek kaşığı salça
-2 Adet yeşil biber
-2 Adet defne yaprağı
-2 Su bardağı sıcak su
-2 Yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
-Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik.
Yapılışı
*Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyuyoruz.
*Etlerimizi güzelce yıkayıp , fazla suyunu süzerek tencereye ekleyelim.
*Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
*Arpacık soğanları ve sarımsakları temizleyip, etin üzerine ilave edelim.
*Etle soğanları 5-6 dakika kavurduktan sonra, salçamızı da ilave ediyoruz. Salça kokusu çıkana kadar bir kaç kez karıştırıp ardından da yeşil biberleri ekleyip kavuralım
*Defne yapraklarını ve 2 bardak sıcak suyu koyup tenceremizin kapağını hiç açmadan orta ateşte 35 dakika pişiriyoruz.
*Tattığımızda etler lokum gibi olmuşsa, tuzunu ve baharatlarını da ilave edip , 5 dakika daha kaynatıyoruz.
İşte size süper lezzetli yahni yemeği. İşte bu kadar kolay.
Afiyet olsun.
Not
*Suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz, daha sulu isterseniz su oranını biraz daha arttırabilirsiniz ama unutmayın ki çorba gibi bir yemek kimseye hoş gözükmeyecektir.
*Arpacık soğanların daha rahat soyulmasını istiyorsanız ılık suda bir süre bekletin.
* Sevgilime yardımlarından dolayı sonsuz teşekkürler, elinin değdiği her şeyi güzelleştirmek de üstüne yok :)
0 yorum:
Yorum Gönder
Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)