3 Haziran 2013 Pazartesi


Bu ismi andıkça üniversite mezuniyet yemeğimizde Shakespeare de yediğim müthiş tat aklıma geliyor. O nasıl güzel bir sostu yarabbim.
Hep aklımın bir köşesinde ama bir türlü cesaret edemiyordum. Taa ki sevgilim benden isteyene kadar. O isteyince emirdir. Başladım araştırmalara, işte muhteşem lezzet karşınızda;

Malzemeler (2 Kişilik)

- 4 Adet Dana Bonfile (Ben dövülmüş aldım)

Eti marine etmek için;
- 3 Yemek Kaşığı zeytin yağı
- 2 Yemek Kaşığı soya sosu
- 2 Diş sarımsak (dilimlenmiş)
- Karabiber

Sosu için;
- 4 Yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 Diş sarımsak
- 4 Adet defne yaprağı
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Paket krema (200 ml) (Tikveşli kullandım)
- 1 Paket mantar (400 Gram)
- 1 Adet limon
- Tuz, Kekik, Karabiber


Yapılışı

- Marine sosu hazırlayalım ve etlere güzelce bulayıp, sararak buzdolabına kaldıralım. En az 1 saat bekletelim ki lezzetini alsın.


- Mantarları temizleyip yıkıyoruz ardından da ince ince kesiyoruz

- 1 Litre suya limonu sıkalım ve mantarları da içine atıp kaynatalım, 10 dakika kaynayınca altını kapatıp süzüyoruz.


- Teflon pilav tenceremize zeytin yağını ve irice doğradığımız (8 parçaya böldüğümüz) soğanları ve 2 ye böldüğümüz sarımsakları koyup yumuşayana kadar kavuruyoruz.

- Süzdüğümüz mantarları da koyup, kızarıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.


- Krema, tuz, defne yaprağı, karabiber ve kekik i ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz. Daha fazla kalırsa suyu azalabilir.


- İyice kızmış teflon bir tavaya etlerimizi hiç yağ eklemeden koyuyoruz. Suyunu salıp çekecek sonra da iki tarafı da kızaracak.



- Sıcak etleri servis tabağına alıp, üzerine yine sıcak sosu koyup afiyetle yiyoruz


Müthiş lezzetle, güzel sofralar dilerim...

Tagged: , ,

2 yorum:

  1. suan okadar aciktim ki muthis gozukuyor cnm ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  2. Oyalayici gozukuyor fakat cok kolay. Hemen yapar yollarim arkadasima

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...