3 Şubat 2014 Pazartesi

KEK KALIBINDA BÖREK, SİMİT BÖREK, BÖREK, TARİF, PEYNİRLİ BÖREK, NASIL PİŞİRİLİR, İKRAM, MİSAFİRE BÖREK, ÇITIR BÖREK, KEK, KEK KALIBI, ŞIK BÖREK, BÖREK TARİFİ, NE PİŞİRSEM

İçi su böreği gibi yumuşacık, üzeri çıtır ve çok şık bir börek pişirmeye ne dersiniz. Hem lezzet hem de görünüş olarak sevdikleriniz bayılacak. Buyrun tarifime;

KEK KALIBINDA BÖREK, SİMİT BÖREK, BÖREK, TARİF, PEYNİRLİ BÖREK, NASIL PİŞİRİLİR, İKRAM, MİSAFİRE BÖREK, ÇITIR BÖREK, KEK, KEK KALIBI, ŞIK BÖREK, BÖREK TARİFİ, NE PİŞİRSEM

Malzemeler
5 Adet yufka
2 Yumurta
1/2 Su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
1 Su bardağı süt
1 Şişe sade soda (200 ml)

KEK KALIBINDA BÖREK, SİMİT BÖREK, BÖREK, TARİF, PEYNİRLİ BÖREK, NASIL PİŞİRİLİR, İKRAM, MİSAFİRE BÖREK, ÇITIR BÖREK, KEK, KEK KALIBI, ŞIK BÖREK, BÖREK TARİFİ, NE PİŞİRSEM

İç Malzemesi
3,5 su bardağı ufalanmış peynir ya da lor (ben lor, bergama tulumu ve beyaz peyniri karıştırdım)
Dilerseniz;
Yarım demet maydanoz

Yapılışı
* Yumurtalar, sıvı yağ, soda ve sütü bir kapta iyice karıştırıyoruz
* Yağlanmış kek kalıbına ilk yufkayı, kenarlarından sarkacak şekilde yerleştiriyoruz
* 2.Yufkayı 4'e bölerek sıvı karışımın içine batırıyoruz, ilk yufkanın üzerine döşüyoruz (bölünce daha kolay yerleşiyor)
* İç malzemesinin 3 de 1'ini koyuyoruz
* Yufkalar bitene kadar kadar bu şekilde; bir kat sosa batırılmış yufka, bir kat iç harç olarak döşüyoruz

KEK KALIBINDA BÖREK, SİMİT BÖREK, BÖREK, TARİF, PEYNİRLİ BÖREK, NASIL PİŞİRİLİR, İKRAM, MİSAFİRE BÖREK, ÇITIR BÖREK, KEK, KEK KALIBI, ŞIK BÖREK, BÖREK TARİFİ, NE PİŞİRSEM

* En üste soslu yufkayı koyduktan sonra, geri kalan sosumuzu üzerine döküp, yufkanın sarkan kısımlarını üzerine kapatıyoruz.
* Kek kalıbının ortasını dikkatlice açıp içe doğru kıvırıyoruz
* Streçleyip, mümkünse 1 gece dolapta bekletiyoruz
* Pişireceğimiz zaman; üstüne sıvı yağ sürüyoruz
* 175 derecede ısınmış fırında üzeri, rengini alana kadar pişiriyoruz.
* Piştikten sonra fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletelim ki dağılmasın

Dilimleyip servis yapabiliriz

KEK KALIBINDA BÖREK, SİMİT BÖREK, BÖREK, TARİF, PEYNİRLİ BÖREK, NASIL PİŞİRİLİR, İKRAM, MİSAFİRE BÖREK, ÇITIR BÖREK, KEK, KEK KALIBI, ŞIK BÖREK, BÖREK TARİFİ, NE PİŞİRSEM

Şimdiden afiyet olsun

KEK KALIBINDA BÖREK, SİMİT BÖREK, BÖREK, TARİF, PEYNİRLİ BÖREK, NASIL PİŞİRİLİR, İKRAM, MİSAFİRE BÖREK, ÇITIR BÖREK, KEK, KEK KALIBI, ŞIK BÖREK, BÖREK TARİFİ, NE PİŞİRSEM

Not:
*Benim zamanım olmadığından dolapta sadece 15 dakika bekletebildim
*Kalın bir börek olduğundan düşük derecede ve uzun zamanda pişmesi çok önemli. Benimki 175 Derecede 1 saatten biraz fazla pişti mesela.
*Kabarıklığı; fırından çıkardıktan sonra zamanla azalacaktır, sorun yok, içindeki havanın boşalması normal
*Dilerseniz kek kalıbını yağlayıp, hafifçe susam serpebilirsiniz, piştikten sonra daha güzel gözükecektir. (Ben unutmuşum)


Tagged: , , ,

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika bir sunum sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Özgenciğim, senin de güzel yorumuna sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bende biraz farklısını yapıyorum çok lezzetli oluyor ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinki nasıl peki, ben de sizden öğreneyim. Sizin de ellerinize sağlık, böreğin her türlüsünü çok seviyoruz biz

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...