4 Nisan 2014 Cuma

peynirli poğaça, mayasız poğaça, poğaça, pastane, susamlı, çörek otu, peynirli, maydanoz, ikram, tarif, ne pişirsem


Sevdiceğim dün akşam benden peynirli poğaça istedi, hatta "anneannem eskiden yapardı off canım çekti" bile dedi. Onun sevdiği şeyleri özellikle de anneannesi yapmışsa pişirmeye bayılıyorum. Hemen o an mutfağa ışınlanıyorum :)
Mayalı tarifler genelde ertesi günü tüketildiğinde ilk anki lezzeti veremiyor, bu poğaçada böyle bir sorun yok. Hem hazırlaması çok pratik hem de yemesi çok keyifli.

Şiddetle tavsiye ederim


peynirli poğaça, mayasız poğaça, poğaça, pastane, susamlı, çörek otu, peynirli, maydanoz, ikram, tarif, ne pişirsem




Malzemeler

Hamuru için

1 Su bardağı Yoğurt
1/2 Su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
2 Adet yumurta (sarıları üzerine sürmek için ayırıyoruz, beyazları hamura)
1/2 çay kaşığı mahlep
1/2 Yemek kaşığı sirke (üzüm sirkesi kullandım) (***çıtır olsun diye koyuyoruz)
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
Bir tutam şeker

***Daha çıtır olmasını isterseniz sirkeyi 1 yemek kaşığı da koyabilirsiniz

İç Malzemesi
200 Gram beyaz peynir ya da lor peyniri
5-6 Dal Maydanoz
Tuz

Üzeri için
Susam, Çörek otu


Yapılışı


*Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştıralım.
*Homojen bir karışım olduğunda üstüne elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyelim, yoğuralım
*Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda 10 dakika dinlenmeye bırakalım

peynirli poğaça, mayasız poğaça, poğaça, pastane, susamlı, çörek otu, peynirli, maydanoz, ikram, tarif, ne pişirsem

*Bu arada biz de içini hazırlayabiliriz. Peyniri çatalla ezip, sapları kesilmiş ve minik minik doğranmış maydanozu ekleyelim, çok az da tuz koyup karıştıralım.
*Hamurdan; cevizden az büyük parçalar koparıp avuç içimiz büyüklüğünde, elimizle açalım, ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup kenarlarını birleştirip, bastıralım

peynirli poğaça, mayasız poğaça, poğaça, pastane, susamlı, çörek otu, peynirli, maydanoz, ikram, tarif, ne pişirsem

peynirli poğaça, mayasız poğaça, poğaça, pastane, susamlı, çörek otu, peynirli, maydanoz, ikram, tarif, ne pişirsem

*Yağlı kağıt serilmiş yada hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir, üzerine yumurta sarıları sürülür ve susam-çörek otu serpilir
*180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirilir

peynirli poğaça, mayasız poğaça, poğaça, pastane, susamlı, çörek otu, peynirli, maydanoz, ikram, tarif, ne pişirsem

Fırından çıktıktan sonra ızgara telinin üzerine alalım ve 15 dakika ilk sıcağı çıkana kadar bekleyelim.

peynirli poğaça, mayasız poğaça, poğaça, pastane, susamlı, çörek otu, peynirli, maydanoz, ikram, tarif, ne pişirsem

Bu tarifle 15 adet poğaçam oldu, siz daha minik minik yaparsanız sayı çoğalacaktır.

Servise hazır

Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle...


Tagged: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...