1 Haziran 2015 Pazartesi


Annemin vazgeçilmez tariflerinden birisi bu kek. Misafiri gelecekse elden ayaktan çabucacık hazırlar.
Hatta ıspanak aldığı zamanlar haşlayarak buzluğa da atar ki aniden birileri gelirse kolayca yapabilsin diye.

Her şeyi göz kararı yapan birinden tarif almak oldukça zor oluyor, o yaparken resimleyip, tek tek ölçtürdüm. Artık bloguma ekleyebilirim :)

Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler
3 Yumurta (oda ısısında)
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
3 Su bardağı un
250 Gram ıspanak


Yapılışı

Öncelikle;
Ispanak ayıklanıp yıkanarak çelik bir tencereye konur, hiç su ilave etmeden en kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve altı kapatılır. (Ölçü olarak; suyunu çektikten sonra 1 su bardağı olması gerekiyor) Eğer ki çok sulu koyarsanız unun ölçüsü az gelir.


*Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır
*Sıvı yağ ve haşlanmış ıspanaklar eklenir, çırpmaya devam edilir
*Elenmiş un ve kabartma tozu karışıma ilave edilir
*Yağlanmış kalıba dökülüp, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına konur.
*Kürdan testi yapıp temiz çıkana kadar pişirilir.
*Fırından çıkardıktan sonra soğuması için biraz beklenir.
*İsterseniz bizim gibi düz tepsiye yapıp dilimleyebilirsiniz, yada normal kek kalıbında yapabilirsiniz.
***Soğuduktan sonra elinize bir kürdan alıp; kek ve kalıp arasından geçirirseniz kalıptan kolay çıkacaktır.


Kek olarak enfes bir tadı ve görüntüsü var ama dilerseniz;

*Kek soğuduktan sonra ufak bir dilim kesip, kenara ayırın.
*Krem şanti hazırlayarak kekinizin üzerine güzelce sürün, servise kadar buzdolabında streçleyip bekletin.
*Servis yapacağınız zaman ayırdığınız dilimi ufalayarak kekinizin üzerine serpiştirin.
*Bu haliyle de sanki antepfıstıklı pasta görüntüsünde olacaktır.


Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle...


Sevgiler


Not: İlk 30 dakika fırının kapağını açarsanız kekinizin ortası çöker



7 yorum:

  1. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ispanakları robottan veya blendırdan geçiriyor musunuz? Geçirdiğinizi yazmamışsınız fakat nasıl bu kadar homojen dağılmış kekin içinde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıvı yağ ve haşlanmış ıspanaklar eklenir, çırpmaya devam edilir

      Burada belirttigim gibi malzemenin icine ekleyip cirpiyorsunuz zaten. Homojen bir dagilim oluyor bu sayede

      Sil
    2. Sıvı yağ ve haşlanmış ıspanaklar eklenir, çırpmaya devam edilir

      Burada belirttigim gibi malzemenin icine ekleyip cirpiyorsunuz zaten. Homojen bir dagilim oluyor bu sayede

      Sil
    3. Yani sadece mikserle çırpınca ıspanaklar eziliyor mu?

      Sil
    4. Haslayinca zaten eriyor mikserden sonra su gibi oluyor

      Sil
    5. Haslayinca zaten eriyor mikserden sonra su gibi oluyor

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...