10 Temmuz 2015 Cuma


Sevgili bu hafta patlıcanı bol alınca bir kısmından kızartma diğerinden de Karnıyarık yapmaya karar verdim. Biraz meşakkatli gibi gözükse de keyifle yapılan bir yemek.


Armi'nin uyku saatine denk getirdiğim için rahat oldu hazırlaması. Akşama babası ile birlikte yediğimizde aldığım iltifatları yazmama gerek yok sanırım.

Yanına lezzetli bir pilav ile birlikte tadına doyulmuyor.

Sevgiler...

Malzemeler       (3 Kişilik)

3 Adet orta boy Patlıcan
3 Tatlı kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
1 Su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
1 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı salça
3 Adet sivri biber yada çarliston biber (üzeri için)
Tuz-Kekik

İçi için malzemeler
150 Gram kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ (içi için)
2 Adet çarliston biber (içi için)
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet domates
3 Diş sarımsak
9-10 dal maydanoz
Tuz-Karabiber

Yapılışı

*Patlıcanları yıkayıp alacalı olarak soyalım, sapını da biraz kısaltalım
*Ortasına (alttan delinmeyecek şekilde) çizik atalım, burayı sonradan iç ile dolduracağız.


*3 Tatlı kaşığı tuz koyduğumuz suya patlıcanları koyalım 20 dakika bu suyun içinde bekletelim ki acısı çıksın. Bazı patlıcanlar acı oluyor ama mesela yazın aldıklarım daha tatlı bu kadar suda kalmasına gerek olmuyor ama yine de garanti olsun :)
*Sürenin sonunda yıkayıp, güzelce kuruluyoruz ki kızartırken etrafa sıçramasın yağlar.
*1 Su bardağı sıvı yağda patlıcanların her yüzü renk değiştirene kadar kızartalım


*Üzerine koyacağımız biberleri de hafifçe kızartalım
*Patlıcanları havlu kağıdın üzerine alalım ki fazla yağını çeksin.
*Tepsinin içine patlıcanları yerleştirelim, ortasını maşa yada çatal yardımı ile güzelce açalım ve içi dolduralım, üzerine de hafifçe kızartılmış biberlerimizi koyalım


*1 Su bardağı suda salçamızı eritelim, biraz tuz ve kekik ekleyip tepsinin kenarından dökelim
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim
*Servis yaparken suyundan üzerine gezdirirseniz daha lezzetli olacaktır.

İçinin hazırlanması

*4 yemek kaşığı sıvı yağın içine yemeklik doğradığımız soğanları, sarımsakları, biraz yumuşayınca da ufak doğradığımız biberleri koyup kavuralım
*Kıymayı ilave edip, suyunu salıp çekene kadar pişirelim
*Rendelediğimiz yada yemeklik doğradığımız domatesleri de ilave edelim, aynı şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirelim


*Alacağımız zaman kıyılmış maydanozu, tuzunu ve karabiberini ilave edip altını kapatalım.

Harika bir lezzet, şimdiden ellerinize sağlık...


Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle...

Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...