Dün oruç tutuyorum ve karnımın içinde resmen bir orkestra var , işten eve gidip yemek yapmak ölüm. İşte tam da bu sırada sevgili yengem Yonca arıyor ve iftara a davet ediyor.
Süpersin süperrrr.
İftar menüsü çeşit çeşit fakat tavuk sever bir eşim olduğu için özellikle tavuk sarmada takılıp kalıyorum, hem görüntüsü hem de lezzeti harika.
Ben de en kısa zamanda deneyeceğim, sağolsun kırmadı yazdı hepsini tek tek, sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler
7 Adet pirzolalık tavuk but (Kaç kişilik istediğinize bağlı)
1 Adet soğan
2 Adet kırmızı biber
2 Adet yeşil biber
1 Adet orta boy patates
100 Gram bezelye
Sarımsak, Kırmızı Toz Biber, Kimyon, Pul biber, Kekik, Tuz
1 Yemek kaşığı salça
1 Su bardağı ılık su
7 Parça kaşar peyniri
Yapılışı
*Tavukların kemiklerini çıkarıp, rahat sarabilmek için biraz dövüyoruz. Sarımsak ve baharatlarla harmanlıyoruz.
*Soğan, Jülyen doğranmış yeşil ve kırmızı biber, küp küp doğranmış patates ve haşlanmış bezelyeyi biraz tuz koyup sırasıyla az yağda kavuruyoruz.
*Tavukları tezgaha açıp içlerine; kavurduğumuz harçtan koyup güzelce sarıyoruz.
*Yağlanmış tepsiye sırasıyla dizip, üzerine salçalı sudan gezdiriyoruz.
*Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına atıp, çatal rahatça batana kadar pişiriyoruz. Almamıza yakın üzerine kaşar peynirini koyuyoruz.
*Kızardı mı tamamdır
Yonca ya sevgilerimi gönderiyorum, hepimize afiyet olsun
Kayıkta köfte için tık tık...
Canim benim yazini yeni okudum afiyet bal seker sifa olsun yine yaparim ben sana bu arada tiramusu tarifi icin girmistim yazini gordum aynisini yaptim super oldu seninde ellerine saglik gulum.. yonca
YanıtlaSil:)) afiyet olsun canim begenmene sevindim
YanıtlaSil