Yonca nın iftarlıklarına devam. Tavuk sarmadan sonra şimdi de sırada kayıkta köfte var. Patatesten şirin kayıklar yapıp içine de köftemizi ve yelken niyetine de domatesi koyduk mu tamamdır.
Şık , lezzetli ve bir o kadar da kolay bir tarif.
Malzemeler
5-6
Adet patates
1
Adet domates
6 Parça kaşar peyniri
1
Yemek kaşığı salça
1
Su bardağı su
Köfte için
½
Kg kıyma
2
Dilim bayat ekmek içi
1
Adet soğan
1
diş sarımsak
Pul
Biber, Kimyon, Karabiber, Tuz
Yapılışı
*Köfte
malzemelerini güzelce yoğuruyoruz
*Patatesleri
ortadan kesip, kayık şeklinde içini oyuyoruz.
*Kızgın
yağda önce patatesleri (az kızart) , sonra da köfteleri kızartıyoruz.
*Hafifçe
kızaran patatesleri yağlanmış tepsiye dizip, ortalarına köfteleri
yerleştiriyoruz.
*Domatesleri
kesip üzerine koyuyoruz ve kürdan yardımı ile tutturuyoruz.
*Su
ile salçamızı açıp, malzemelerimizin üzerine gezdiriyoruz
*Önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında patates ve domatesler pişene kadar tutuyoruz,
ardından kaşar peynirini de kayıklarımızın üzerine koyup, güzelce
kızarmasını bekliyoruz.
İşte
bu kadar basit, sofranızda çok şık duracak kayıklarımız hazır.
Şimdiden
afiyet olsun
Yanına
çok yakışacak tavuk sarma tarifi içintıklayın
Sıradaki yemeğim belli oldu :)))
YanıtlaSilOo ne guzel valla. Ne pisirsem diye dusunmek en zoru :))
Sil