27 Temmuz 2013 Cumartesi

GERÇEK PATLICAN KEBABI, TEPSİ KEBABI, KEBAP, PATLICAN YEMEKLERİ, FIRIN YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, LEZZETLİ YEMEK, ANTEP YEMEĞİ, ANTEP KEBABI, AKŞAMA NE YAPSAM, NE YESEK, TARİF, YEMEK

      Güzel memleketimin güzel yemekleri... Hem görüntü hem de lezzet olarak şahaneler. 

Yazılarımı takip edenler bilir Tansaş'taki müthiş kasabımı , bu arkadaş bana sürekli değişik yemek tarifleri verir, etleri ona göre seçer, nasıl yapılacağını anlatır.
Bir nevi kurtarıcı :) 

Düşünsenize kafanızda ne pişireceğiniz konusunda hiç bir fikir yok, markette dolanıyorsunuz. Biri size; şu eti al, içine şunları koy ve şöyle pişir diyor. Oooo tam da aradığım şey...

Geçen gün de “Çok güzel kıyma var vereyim, tam kebaplık “ diyerek bu tarifi de aklıma sokmuş bulunmakta.

Bende de bir heves tabii, hemen sevgiliye pişirmeliyim...

Şimdi ne yapıyoruz , görüntüye bakıp herkesin ağzını sulandıracak olan bu tarifin ne kadar basit yapıldığını kimselere söylemiyoruz. Ve “vayy sen neymişsin, işten geldin de, ne ara pişirdin bu kadar zor yemeği” iltifatlarını büyük bir gülümsemeyle karşılıyoruz.

Lafı daha uzatmadan tarifime geçeyim


Malzemeler (Yuvarlak Borcam Tepsi için -  6 Kişilik)

750 Gram yağlı kıyma (yağsız olursa çok kuru olacaktır)
Tuz, Karabiber (ölçü vermiyorum, damak tadınıza bağlı)

1 Yemek kaşığı salça
1 Su bardağı sıcak su
Kekik, Kırmızı pul biber
5 Adet uzun Patlıcan
5 Adet yeşil biber
3 Adet irice domates

Yapılışı
Kıyma, tuz ve karabiberi güzelce yoğuruyoruz.
Yeşil biberleri uzunlamasına şeritler halinde kesip, tepsinin altına sıralıyoruz (hem patlıcanlar yanmasın hem de lezzetli olsun)
Patlıcanları 2 şer parmak genişliğinde kesiyoruz
Tepsimize bir patlıcan, bir de ondan biraz daha büyük ölçüde (çünkü pişince çekecek) kıyma koyuyoruz
Tüm tepsiyi resimdeki gibi ortaya domatesler gelecek şekilde dolduruyoruz.
Ayrı bir kapta salçayı 1 bardak su ile seyreltip, kekik, tuz, kırmızı ve karabiber de ekleyip, malzemelerin üzerine döküyoruz


GERÇEK PATLICAN KEBABI, TEPSİ KEBABI, KEBAP, PATLICAN YEMEKLERİ, FIRIN YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, LEZZETLİ YEMEK, ANTEP YEMEĞİ, ANTEP KEBABI, AKŞAMA NE YAPSAM, NE YESEK, TARİF, YEMEK

Tepsinin üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıt ile sarıp 30-40 dakika 250 derecelik fırında pişiriyoruz

Daha sonra folyoyu çıkarıp 200 derecede, malzemeler kızarıp, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam. Benim bu şekilde  yaklaşık 40 dakika sürdü.

Şimdi işin püf noktası; fırından çıkarınca elimize biraz su alıp patlıcanların üzerine serpiyoruz.
Ve üzerine başka bir tepsi kapatıyoruz. 

10-15 dakika bu şekilde durunca terleyecek ve yerken kabukları kolayca soyulacak.

Piştikten sonra, annemler, abimler ve biz bayıla bayıla yemeğe başladığımızdan, resim çekmek sonradan aklıma geldi.


GERÇEK PATLICAN KEBABI, TEPSİ KEBABI, KEBAP, PATLICAN YEMEKLERİ, FIRIN YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, LEZZETLİ YEMEK, ANTEP YEMEĞİ, ANTEP KEBABI, AKŞAMA NE YAPSAM, NE YESEK, TARİF, YEMEK

Tadını siz düşünün artık :) Bu performansı sık sık tekrarlamayı düşünüyorum.

Afiyet olsun.


    Tagged: , ,

    1 yorum:

    1. Toptan Kelle Eti Kıyması  Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır

      YanıtlayınSil

    Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

    Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

    Bumerang - Yazarkafe
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...