Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' bulunan karnabaharı yemeğe bayılırım. Çiçek halinde olduğundan içinde bol bol vitamin, cinsiyet hormonu ve fosfor barındırıyor. Cinsel gücü arttırıp, kalp krizi riskini azaltıyor.
Genelde lezzetli şeyler hep zararlı diye düşünen beni bile şaşırtıyor bu sebze. E biz de o zaman bol bol tüketiyoruzzzz.
Mantı lezzetindeki kızartmasının yapılışını okumak için tık tık.
Salata Malzemesi
1 Adet orta boy karnıbahar
Üzerini geçecek kadar kaynamış su
İstenirse 1 su bardağı süt
Tuz
Yarım Limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
*Karnıbaharların çiçeklerini köklerinden ayırıp, üstünde varsa karalıklarını temizliyoruz
*Derince bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz (ben genelde bu suyun içine daha lezzetli,beyaz ve vitaminli olsun diye 1 bardağı da süt koyuyorum)
*8 ila 10 dakika kaynatıyoruz. Daha fazla kaynatmayın ki erimesinler.
*Bir kabın içinde limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırıp sos yapalım
*Karnıbaharların suyunu süzüp, servis tabağına alalım.
*Üzerine sosumuzu dökerek, ister ılık ister soğuk olarak afiyetle yiyebiliriz.
Mutlu sofralarınızın olması dileğiyle...
Çok severim. Ben ilave olarak yanına birde yoğurt eklerim. Yoğurstuz bir hayat düşünmek çok zor..
YanıtlaSilEllerine sağlık....
Teşekkür ederim.
YanıtlaSilyoğurdu salatanın yanına mı koyuyorsunuz, ilginç geldi. Ben de deneyim en iyisi.