7 Aralık 2015 Pazartesi


Arman ek gıdaya geçince doktorumuz; hazırladığımız sebze püresinin içine biraz da kuskus atmamızı söylediğinden beri, biz de evde zevkle tüketmeye başladık.

Pirinç, bulgur ve makarna yemekten gına gelmişken alternatif bir yiyecek oldu.


Malzemeler
1,5 Su bardağı kuskus
Yarım Su bardağı tel şehriye (Yarım su bardağı)
3 Su bardağı sıcak su
1 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Adet tavuk bulyon
Tuz

Yapılışı
- Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritiyoruz
- İçine tel şehriyeleri atıp, renkleri değişinceye kadar kavuralım
- Kuskusları ve tavuk bulyonu içine atıp çok az kavuruyoruz.
- Tuzunu da ekleyip, suyunu ilave ediyoruz.
- En küçük ocakta en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alınca 10-15 dakika demlenmesini bekleyelim.
- Ardından da afiyetle tüketebiliriz.

Hepsi bu kadar,


Eğer ki bulyon yerine tavuk suyu koymak isterseniz, 3 su bardağı kaynamış sudan, eklediğiniz tavuk suyu kadarını çıkarmanız gerekecektir. Yoksa lapa gibi olabilir.


Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle;

Afiyet olsun...



Tagged: , ,

2 yorum:

  1. Cok leziz görünüyor.Kavurma makarnanın tadı gibi olmalı :)

    YanıtlaSil
  2. bugunun bugun ne pişirsem menüsü süper olmuş harikasınız

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...