6 Aralık 2015 Pazar


Eskiden bu yemeğin malzemelerini çiğden koyup, kısık ateşte pişiriyordum fakat midemi çok rahatsız edip, migrenimi tetikliyordu. O yüzden artık kavurarak pişirmeye başladım.


Düdüklüde çabuk pişmesi ile kolaylık sağlıyor, akşama ne pişirsem diye düşünen arkadaşlarıma gelsin...

Malzemeler

Yarım Kg Taze Fasulye
8 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Adet kuru soğan
1 Adet yeşil biber
1 Yemek kaşığı salça
3 Adet sarımsak
2 Adet domates (yada 3 yemek kaşığı domates sosu)
3 Su bardağı kaynamış su
Tuz

Yapılışı
- Fasulyenin kılçıklarını ayıklayıp, dilediğimiz boyda bölüyoruz ve yıkayıp, süzüyoruz..
- Düdüklü tencereye yağı koyup, önce yemeklik doğranmış soğanı, ardından biberi kavuruyoruz.
- Salçasını ilave edip kavurduktan sonra, domatesi (yada sosunu) koyup karıştırıyoruz
- Ayıklayıp, böldüğümüz sarımsakları ve fasulyeleri de ekliyoruz.
- Fasulyeler koyu yeşil olana kadar yaklaşık 5 dakika kavuruyoruz.
- Tuzunu ilave edip, suyunu ekledikten sonra kapağını kapatıyoruz.
- Fısladıktan sonra en kısık ateşe koyup 15-20 dakika pişiriyoruz. (benim düdüklüm Karaca)


Eğer ki düdüklü kullanmayacaksak, normal tencerede hazırlayıp, orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişirebiliriz.

Pratik ve lezzetli fasulyemiz servise hazır.

Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle;

Sevgiler...



Tagged: , ,

2 yorum:

  1. 3 su bardağı su çok değil mi? Ben düdüklüde pişirirken yarım çay bardağı su koyuyorum ve her defasında inanılmaz su salıyor.3 barsak su eklediğimi düşünemiyorum bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz suyuna ekmek banmayı çok seviyoruz, çok sulu olmuyor bizimki de ama.

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...