Malzemeler
1 Kg ıspanak
6 Adet yufka
3/4 Su bardağı sıvı yağ
1 Adet kuru sağan
Tuz
Yapılışı
- Ispanakları bol su ile, mümkünse bir kaç tas yardımıyla güzelce yıkıyoruz.
- Saplarını kesip , güzel yapraklarını ayrı bir kaba doğruyoruz (ikişer parmak genişliğinde) (annem saplarını da atmayıp, çorbada vs değerlendiriyormuş)
- Ispanakların üzerine 1/2 su bardağı sıvı yağı döküp, soğanı da üzerine rendeliyoruz.
- Damak tadınıza göre tuzunu ekleyip, tüm malzemeyi, elimizle hafifçe sıkarak iyice karıştırıyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine 2 kat yufkayı seriyoruz , çok az sıvı yağ gezdirip, üzerine ıspanağın yarısını güzelce serpiştiriyoruz.
- Ispanakların üzerini 2 yufkayı parça parça koparıp kapatıyoruz.
- Yufkanın üzerine yine hafifçe yağ damlatıp, kalan ıspanakları koyup, üzerini yine kopardığımız 1 yufka ile kapatıyoruz.
- En üste şekli güzel olsun diye koparmadan tek yufka koyup kenarlarını içe kıvırıp düzeltiyoruz.
- En üst yufkanın her yerini, güzelce kızarsın diye ister elimiz ile istersek de bir fırça yardımı ile hafifçe yağlıyoruz.
- Servis etmek istediğiniz ölçülerde keserek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Üzeri iyice kızarıyor, çıtırdıyor, kıvrılıyor, ıspanaklar kenarlarından gözüküyor offf tam yemelik.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)