20 Şubat 2013 Çarşamba

KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

İstanbul da annem den öğrendiğim ve bayıldığım bir börek tarifini paylaşmak istiyorum sizinle. Bu tadı üzeri çıtır çıtır , mis kokulu ve ıspanağın o müthiş lezzetini alarak yiyebileceğiniz bir börek olarak özetleyebilirim sizlere. İçi çok karışık değil o yüzden hem kolay hem de ıspanak severler için gerçek bir lezzet. Ellerine sağlık anneciğim. Büyüklerden öğrenilecek daha çok şey var sanırım...

Malzemeler
1 Kg ıspanak
6 Adet yufka
3/4 Su bardağı sıvı yağ
1 Adet kuru sağan
Tuz

Yapılışı
- Ispanakları bol su ile, mümkünse bir kaç tas yardımıyla güzelce yıkıyoruz.
KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

- Saplarını kesip , güzel yapraklarını ayrı bir kaba doğruyoruz (ikişer parmak genişliğinde) (annem saplarını da atmayıp, çorbada vs değerlendiriyormuş)
KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

- Ispanakların üzerine 1/2 su bardağı sıvı yağı döküp, soğanı da üzerine rendeliyoruz.
KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

- Damak tadınıza göre tuzunu ekleyip, tüm malzemeyi, elimizle hafifçe sıkarak iyice karıştırıyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine 2 kat yufkayı seriyoruz , çok az sıvı yağ gezdirip, üzerine ıspanağın yarısını güzelce serpiştiriyoruz.
KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

- Ispanakların üzerini 2 yufkayı parça parça koparıp kapatıyoruz.
KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

- Yufkanın üzerine yine hafifçe yağ damlatıp, kalan ıspanakları koyup, üzerini yine kopardığımız 1 yufka ile kapatıyoruz.
- En üste şekli güzel olsun diye koparmadan tek yufka koyup kenarlarını içe kıvırıp düzeltiyoruz.
KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

- En üst yufkanın her yerini,  güzelce kızarsın diye ister elimiz ile istersek de bir fırça yardımı ile hafifçe yağlıyoruz.
KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

- Servis etmek istediğiniz ölçülerde keserek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
KOLAY ISPANAK BÖREĞİ, ÇITIR ÇITIR BÖREK, ISPANAK YEMEĞİ, BÖREK, OTLU BÖREK, EGE BÖREĞİ, ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ, ANNE YEMEKLERİ

Üzeri iyice kızarıyor, çıtırdıyor, kıvrılıyor, ıspanaklar kenarlarından gözüküyor offf tam yemelik.

Afiyet olsun...


    Tagged: , , ,

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

    Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

    Bumerang - Yazarkafe
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...