30 Mart 2013 Cumartesi


MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

İnternette gezinirken resmini görmüştüm, işte o günden beri şiddetle sevgilime yapmak istiyorum, kısmet bugüneymiş.                           

Adının anlamı “ters çevirmek”, bazı yerlerde Makrube diye de geçiyor ismi.

Nerenin yemeği olduğu konusunda çok da emin değilim; bazı yazılarda Siirt diyor, bir başkasında Mersin, menşei çok da mühim değil, asıl önemli olan lezzetiii…

Yapması biraz meşakkatli, içine konacak her malzemeyi ayrı ayrı pişiriyorsunuz. Ama işten gelen sevgilinin ve misafirliğe gelen annenizin ilk gördüğünde size Swiss Otel in aşçısı gibi davranması tüm yorgunluklarınızı alıp götürüveriyor.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

Hem görüntü hem de lezzet olarak on numara, yapılması şiddetle tavsiye olunur. Sevgilimin gözündeki karizmamı biraz daha arttırdım artık sırtım yere gelmez benim :):):) 

Lafı çok uzattık, bir an önce yapımına geçeyim en iyisi;

Malzemeler

500 Gram kuşbaşı kuzu eti
2 Adet orta boy domates
2 Su bardağı baldo pirinç
2 + 3/4 Su bardağı sıcak su (pilav için)
3 - 4 Adet uzun patlıcan

1 Adet patates
1 Adet havuç
1 Adet et bulyon
1/2 Su bardağı iç badem
Tereyağı
Sıvı yağ
Karabiber, yenibahar, tuz, kırmızı pul biber, kimyon

Hazırlık Aşaması

*Etleri yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ile birlikte düdüklü tencereye koyuyoruz, fısladıktan sonra 30 dakikada lokum gibi olacaktır.
Ya da isterseniz çelik bir tencereye etleri koyup üstüne de sıcak suyu ilave ediyoruz , suyunu çekip, yumuşayana kadar pişiriyoruz.

*Pirinci yıkayıp, üstüne tuz ve sıcak su koyup 20 dakika kadar bekletiyoruz.

*Bademlerin üzerine kaynar su dökerek bir süre bekletip, soyuyoruz, ardından da 1 kaşık tereyağı ile güzelce kavuruyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Domatesleri soyup, ufak ufak doğruyoruz

*Patlıcanları alacalı soyup, 0.5 cm kalınlıkta, uzun olarak kesiyoruz (bir patlıcandan 3-4 adet çıkıyor) Tuzlu suda etler pişene kadar bekletip, süzüyoruz ki acı tadı çıksın

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Havucu ve patatesi soyup güzelce yıkıyoruz, minik minik küpler halinde doğruyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

Yapılışı

*Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve etleri koyup, kavuruyoruz, üzerine domatesleri, 1 çay kaşığı karabiberi, 1/2 çay kaşığı yenibaharı, zevkinize göre pul biber, tuz, kimyonu ekleyip  suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Kızgın yağda patlıcanların önünü arkasını güzelce kızartıp, havlu kağıt ile yağını alıyoruz ki yemeğimiz ağır olmasın.

*Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ, havuç ve patateslerimizi koyup güzelce kavuruyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Pirincimizin suyunu süzüp güzelce yıkayıp, tencerede 2 kaşık tereyağı ile birlikte  kavuruyoruz. 3-5 dakika sonra, et bulyonu ve tuzunu ekleyip, ocaktan alıyoruz.

*Teflondan yapılmış, çok geniş ve yüksek olmayan bir tencereye, (benimki biraz yüksek oldu altına tabak koyarak tepsiye ters çevirebildim, siz dikkatli olun) ortasından kenarlarına doğru kızarttığımız patlıcanları sırayla diziyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Ortasına etlerimizi koyup, üzerine pişirdiğimiz patates, havuç karışımını güzelce yayalım

*Kavurduğumuz pirinçleri de tencereye ekleyip, düzeltiyoruz ve patlıcanların uçlarını üzerine kıvırıyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*2+3/4 su bardağı kaynar suyumuzu tenceremizin kenarından ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerinden tattığınızda pirinçler piştiyse tamamdır.

*Tencerenin üzerine kağıt havlu koyalım ve 15 dakika demlenmesi için bekletelim

Sunum

*Genişçe bir tepsiye (mümkünse cam bir tepsi olsun) tencereyi ters çevirip, üzerine kavrulmuş bademlerimizi koyarak, güzel bir sunum elde edebiliriz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*İsterseniz de tepsinin etrafına yeşillikler ve yoğurt koyup süsleyebilirsiniz, ben çok karıştırmak istemediğimden sade olarak servis etmeyi tercih ettim.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

Keyifli sofralarınız olması dileğiyle, afiyet olsun…


Tagged: , , ,

4 yorum:

  1. Eline emeğine ağlık.Aramıza hoşgeldin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbuldukkk sizin de ellerinize sağlık ,aranızda olmaktan çok mutluyum

      Sil
  2. Öncelikle Ellerinize sağlık, hem güzel hemde lezzetli görünüyor.Esin kaynağı olabilmemden ötürü ayrıca çok mutlu oldum. Övgüleri sonuna kadar hakettiniz, çünkü gerçekten uğraştırıcı
    ama bir o kadar da gözdoldurucu bir yemektir.
    Blogu henüz dolaşma fırsatım olmadı ama başlıklardan elinizden herşey geldiğini gördüm.
    Paylaşmak en güzel mutluluk
    Sevgiler Uğur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ince iltifatlarınız için çok teşekkür ederim, uğraştırıcı ama bir o kadar da lezzetli bir yemek. Bloğuma yine beklerim umarım hepsini okuma fırsatınız olsun :))

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...