Sevgilim hastalığı yeni atlatıyor o yüzden ona vitaminli ve lezzetli bir yemek yapmam lazım diye markette dolaşırken, benim sevgili kasabım güzel bir fikir veriyor, "Tandır yapsana"...
Lif lif dağılan bir ete hangi erkek karşı koyabilir ki diye düşünerek başlıyorum hazırlıklara. Hiç gözünüz korkmasın hem zahmetsiz hem de pek bir lezzetli.
Biz çok beğendik, size de şimdiden afiyet olsun.
1 Kilo kuzu but (kemiksiz ve biraz yağlı) (isterseniz büyük parçalar halinde doğrayabilirsiniz)
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
Kekik
Tuz
Tuz
1/2 Su bardağı su
Yapılışı
*Yağ ve kekik'i bir kapta karıştıralım.
*İçine eti koyup bir güzel ovalım. (Mümkünse soslu şekilde üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim ki daha yumuşak olsun)
*Düdüklü tencerenin içine sosu ile birlikte eti, tuzu ve suyu koyup, buhar çıkarana kadar orta ateşte, daha sonra ise düdüğünü kapatıp, en küçük ocağın, en kısık derecesinde 1,5 saat pişmeye bırakalım
*Basıncın çıkmasını bekledikten sonra kapağını açıp, kaldıysa suyunu süzüyoruz.
*Tavaya ya da tencereye az yağ koyup, etimizin üzeri hafif kızarana kadar daha pişirebiliriz
İşte tandır yapmak bu kadar basit...
Az önce internette göz gezdirdim normal tencerede 6-8 saat pişireni ve düdüklüde 3-4 saat pişireni de gördüm ya ölsem de gam yemem artık :)
Servis önerisi;
Yanına bulgur pilavı ve patates püresi çok yakışıyor.
Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle...
Not:
Keyifli Sofra; Facebook sayfasını beğenmenizi ve üye olmanızı çok isterim, ayrıca sevdiklerinizle de paylaşırsanız çok memnun olurum.
Böylece daha fazla kişiye ulaşmış, yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar kazanmış oluruz, şimdiden hepinize çok teşekkürler...
Sen baya baya başarmışsın:)
YanıtlaSilSaol canim begenmene cok sevindim
Sil