Şu güzelliğe bakar mısınız. Görüntüsü bile ağzınızın sulanmasına yetiyor değil mi? Tadı enfes, hazırlaması kolay, görüntüsü muhteşem. İşte favori misafir yemeğim :)
Malzemeler
400 Gram dana kıyma
100 Gram kuzu kıyma
4-5 Diş sarımsak (irice doğranmış)
Karabiber, Kimyon (1 er çay kaşığından biraz az koydum)
Tuz
6-7 Adet yeşil biber
2 Adet soğan
4-5 Adet Patlıcan
4-5 Adet Domates
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
*Kıymaları, sarımsak ve baharatları güzelce karıştırıyoruz. Özdeşleşene kadar yoğuruyoruz
*Yeşil biberleri temizleyerek uzun uzun, soğanları da soyup halka halka olarak doğruyoruz ve yağladığımız fırın tepsimizin altına yerleştiriyoruz. (kıymamızın altı tepsiye yapışıp, yanmasın diye)
*Kenarda yağlı kağıdın üzerinde kıymayı elimizle, tepsi boyutunda ince olarak açıyoruz ve biber-soğanların üzerine yerleştiriyoruz (ince dediysem zar gibi de değil yoksa pişerken kurur ve yanar)
*Kenarlarına alacalı soyup büyük parçalar halinde kestiğimiz patlıcanları ve üzerine de domatesleri sıralıyoruz.
*Sıvı yağımızı domateslerin üzerine gezdiriyoruz.
*Üzerini alüminyum folyo ile kaplıyoruz ki hemen üzeri yanmasın
*Önceden ısınmış 200 derecelik fırında 1,5 saat üzeri kapalı olarak, sonrasında da 35-40 dakika folyoyu çıkarıp pişiriyoruz.
O kocaman kıyma, tepside küçülmüş, domatesler ve patlıcanlar lezzetini kebaba geçirmiş olacak.
Bulgur pilavının üzerine bir parça et, kenarlarına patlıcan-domates-biber ve soğanla servis yaparsanız tadından yenmiyor haberiniz olsun.
Şimdiden ellerinize sağlık...
Özlem ellerine sağlık.
YanıtlaSilYenmez mi ama şimdi bu :)
Tesekkurler canim cok leziz oluyor mmmhhh yenir valla
Silben bizzat tadina bakmis biri olarak 10 uzerinden 10 veriyorum :) en kisa zamanda da deniycem !!
YanıtlaSilTatlı arkadaşım benim, sen istersin de ben yapmaz mıyım :) Face den beğenip de ısmarlama işi de güzel oldu :)
Sil