14 Ocak 2014 Salı

TEPSİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, TEPSİ YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, PATLICANLI, FIRINDA ET, DOĞU YEMEKLERİ, URFA YEMEKLERİ, AKŞAMA NE YAPSAM, BUGÜN NE PİŞİRSEM, MENÜ

Şu güzelliğe bakar mısınız. Görüntüsü bile ağzınızın sulanmasına yetiyor değil mi? Tadı enfes, hazırlaması kolay, görüntüsü muhteşem. İşte favori misafir yemeğim :)

TEPSİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, TEPSİ YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, PATLICANLI, FIRINDA ET, DOĞU YEMEKLERİ, URFA YEMEKLERİ, AKŞAMA NE YAPSAM, BUGÜN NE PİŞİRSEM, MENÜ

Malzemeler
400 Gram dana kıyma
100 Gram kuzu kıyma
4-5 Diş sarımsak (irice doğranmış)
Karabiber, Kimyon (1 er çay kaşığından biraz az koydum)
Tuz
6-7 Adet yeşil biber
2 Adet soğan
4-5 Adet Patlıcan
4-5 Adet Domates
3 Yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
*Kıymaları, sarımsak ve baharatları güzelce karıştırıyoruz. Özdeşleşene kadar yoğuruyoruz
*Yeşil biberleri temizleyerek uzun uzun, soğanları da soyup halka halka olarak doğruyoruz ve yağladığımız fırın tepsimizin altına yerleştiriyoruz. (kıymamızın altı tepsiye yapışıp, yanmasın diye)
*Kenarda yağlı kağıdın üzerinde kıymayı elimizle, tepsi boyutunda ince olarak açıyoruz ve biber-soğanların üzerine yerleştiriyoruz (ince dediysem zar gibi de değil yoksa pişerken kurur ve yanar)
*Kenarlarına alacalı soyup büyük parçalar halinde kestiğimiz patlıcanları ve üzerine de domatesleri sıralıyoruz.
*Sıvı yağımızı domateslerin üzerine gezdiriyoruz.
*Üzerini alüminyum folyo ile kaplıyoruz ki hemen üzeri yanmasın
*Önceden ısınmış 200 derecelik fırında 1,5 saat üzeri kapalı olarak, sonrasında da 35-40 dakika folyoyu çıkarıp pişiriyoruz.

TEPSİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, TEPSİ YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, PATLICANLI, FIRINDA ET, DOĞU YEMEKLERİ, URFA YEMEKLERİ, AKŞAMA NE YAPSAM, BUGÜN NE PİŞİRSEM, MENÜ

O kocaman kıyma, tepside küçülmüş, domatesler ve patlıcanlar lezzetini kebaba geçirmiş olacak.

Bulgur pilavının üzerine bir parça et, kenarlarına patlıcan-domates-biber ve soğanla servis yaparsanız tadından yenmiyor haberiniz olsun.

TEPSİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, TEPSİ YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, PATLICANLI, FIRINDA ET, DOĞU YEMEKLERİ, URFA YEMEKLERİ, AKŞAMA NE YAPSAM, BUGÜN NE PİŞİRSEM, MENÜ

Şimdiden ellerinize sağlık...



Tagged: , ,

4 yorum:

  1. Özlem ellerine sağlık.
    Yenmez mi ama şimdi bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim cok leziz oluyor mmmhhh yenir valla

      Sil
  2. ben bizzat tadina bakmis biri olarak 10 uzerinden 10 veriyorum :) en kisa zamanda da deniycem !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı arkadaşım benim, sen istersin de ben yapmaz mıyım :) Face den beğenip de ısmarlama işi de güzel oldu :)

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...