27 Mayıs 2015 Çarşamba


Bakmayın siz benim yemek blogum olduğuna bizim evde balık sevgilimden sorulur. Hele ki bu tarifini verdiğim tuzda balığı pek bir meşhur.


Yapımı pratik, lezzeti ise şahane. Önceden tuzda tavuk tarifi vermiştim, şimdi sıra balık sevenlerde. Mutlaka deneyin hem lokum gibi pişiyor, hem de pek bir gösterişli oluyor

Sevgilimin tekrardan ellerine sağlık diyerek sizi tarifle başbaşa bırakıyorum.


Malzemeler   4 KİŞİLİK
2 adet iri levrek (toplamı 1,5 Kg olacak)
4 Adet defne yaprağı
4 Adet arpacık soğan
4 Dilim limon
2 Diş sarımsak
2,5-3 Kg kalın tuz (Konservelik, turşuluk diye satılıyor)
2 Adet yumurta beyazı
1,5 Su bardağı su


Yapılışı

*Balıkçıdan levrekleri alırken sadece içini temizletiyoruz. Kafası, kuyruğu ve pulları üzerinde kalıyor. Bu önemli çünkü eğer ki pullarını temizletirseniz tuz balığın içine işleyecektir.
*Balıkları güzelce yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için süzgeçte bırakıyoruz.
*Fırın tepsimizin altına yapışmayı önlemek için fırın kağıdı koyuyoruz.
*Geniş bir kapta tuzu, yumurta beyazlarını ve suyu güzelce karıştırıyoruz.


*Fırın tepsimizde 2 levreğin sığacağı kadar alana, tuzlu harcı çok ince olmayacak şekilde yayıyoruz *Harcın üzerine levreklerimizi yatırıyoruz.


*Balıkların içine 2 şer adet defne yaprağı, 2 şer adet arpacık soğan, 2 şer dilim limon ve 1 er tane sarımsak koyuyoruz. Bu sayılar tamamen sizin damak tadınıza kalmış.
*Balıklarımızın yanlarını ve üzerini, hiç boşluk kalmayacak şekilde tuzlu harç ile sıvıyoruz. En önemli kısım balığın kesik yerinden içine tuz girmemesi, tuzla sıvarken buna dikkat etmelisiniz.


*Bundan sonra ise balıklarımızın fırına doğru yolculuğu başlıyor:)
*Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz. Daha fazla malzemeden yaparsanız aklınızda bulunsun; Her 1 Kg balık için, 30-35 dakika pişirmeniz gerekiyor.


*Fırından çıkardıktan sonra tuzun üzerine kolonya serpebilir, masaya getirdiğinizde çakmakla tutuşturabilirsiniz. Çok beğenileceğine eminim.




*Bıçak gibi sert bir aletle tuzu dikkatlice balığa zarar vermeden kırıyoruz, ister balığın derisini soyup servis yapın, isterseniz de üzerindeki tuzları silkeleyip servis yapın, misafirleriniz kendisi derisini çıkarsın.



Şimdiden ellerinize sağlık...

Gelen iltifatları buradan duyar gibiyim :)

Not: Bu kadar tuz konuyor ya tadı kötü olursa diye düşünmeyin, tuz kalıp görevi görüyor, hava almadığından balıklar da kendi suyunda pişiyor. O yüzden lokum gibi :)

Tagged: , ,

6 yorum:

  1. Aa biraz aradan sonra sizi blogda görmek cok güzel artik daha çok tarif bekliyo takipcileriniz hbrnz olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firsat buldukca burada olacagim. Ben de cok ozledim bloglarimi ve sizin guzel yorumlarinizi

      Sil
  2. görsellerle güzel olmuş ellerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  3. Özlem hanim tuzda tavuk ta piser mi tarif sadece balik icin mi yoksa Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://keyiflisofra.blogspot.com.tr/2014/01/tuzda-tavuk-tarifi.html?m=1

      bu linkten ulasabilirsiniz harika oluyor mutlaka tavugu da deneyin

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...