11 Aralık 2012 Salı


Sevgilim Tiramisu ya bayılıyor. Bu yüzden evlendiğimizden beri en çok yapmamı istediği tatlı bu!

Önceden kek ile hazırlanırsa daha güzel olur diye düşünüyordum, kedi dile ile yapılanlara kolay olduğu için sanırım, burun kıvırıyordum.  Ama gerçek öyle değilmiş biraz araştırınca fark ettim ki meşhur olan ilk Tiramisu İtalya da bir cafe de Kedi dili ile yapılmış. Tabii onlar Mascarpon peyniri , yumurta ve marsala (alkol derecesi yüksek bir şarap) gibi malzemeler de ekliyorlarmış.


Tiramisu yu İtalyancadan çevirince "Beni yukarı çek" anlamına geliyor (Ama sanırım ayaklarımı yerden kes olarak kullanılıyordur) , hadi biz de baton kalıpla şekil verilmiş bir tiramisu ile ayaklarımızı yerden kesmeye başlayalım...

Malzemeler

Muhallebi için;

2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
1 Adet yumurta sarısı
4 Çorba kaşığı şeker
Labne Peyniri (200 gram)
1 Paket Vanilin


13 - 14 Adet Kedi dili bisküvi (kalıba kaç tane sığarsa)
1 Çorba kaşığı nescafe
1 Su bardağı ılık su
1/2 çorba kaşığı şeker (tercihe bağlı)

Üzeri için;
Tamamını kaplayacak kadar kakao

Yapılışı

İlk önce hazırlık olarak baton kek kalıbımızı streç film ile kaplıyoruz (kenarlarından biraz sarksın ki içine malzemeleri koyunca kalıbın içine kaçmasın)


Muhallebi için süt, un, yumurta sarısı ve şeker muhallebi kıvamına gelene kadar orta ısıda pişirilir.
Piştiğinde altını kapatıyoruz , vanilya ve labne peynirini ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz ve ılınması için kenara koyuyoruz.

Nescafe istenirse şeker ile birlikte ılık suda eritilir. (ben şeker koymuyorum, yeteri kadar tatlı oluyor bence)


Streç film döşediğimiz kalıbın alt katına ince olarak pişirdiğimiz muhallebiden koyuyoruz.


Sonra üzerine kedi dillerini nescafeli suya hafifçe daldırıp (çok bırakırsanız erir ve şekli bozulur) muhallebinin üzerine sıralıyoruz, kedi dillerinin genişlikleri farklı, bazen bir kata 6  tane sığarken bazen 7-8 adet sığıyor.


Kalan muhallebinin yarısı kedi dillerinin üzerine dökülür. Geri kalan kedi dilleri de 2. kat olarak nescafeli su ile ıslatılarak sıralanır.


Muhallebinin tamamı en üste dökülür.

Kalıbın üzeride streç filmle sarılır ve en az 5-6 saat buzdolabında bekletilir. (ben en az bir gece bekletiyorum, çok daha lezzetli oluyor)


Servis yapılacağı zaman zorlanmamak için daha geniş bir tepsiye ters çevirin ve dikkatlice streç filmi çıkarın. Üzerine kakaoyu çay süzgeci ile eleyip her tarafını kaplayın. Ben üzerine çikolata da rendeliyorum. Çok lezzetli oluyor.

TİRAMİSU, TATLI, PASTA, KEDİ DİLLİ TİRAMİSU, KEDİ DİLİ, KAKAOLU TATLI, KOLAY TATLI,TİRAMİSU MUHALLEBİSİ

Afiyet bal şeker olsun...



Tagged: , , ,

2 yorum:

  1. Tiramisuyu İtalyanların elinden bile yemiş olan ben bu lezzete hayran kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de İtalya ya gidip o aşçıları bulmak istiyorummmm :)

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...