11 Aralık 2012 Salı


BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK

Bugün size hem çok çok kolay hem de gayet lezzetli, içinin yumuşaklığı dolayısı ile hafiften de olsa su böreğini andıran bir tarif vermek istiyorum.
Bir arkadaşım adını hep unutur "Kırpık Böreği" derdi. Siz kendiniz karar verin hangisinin daha çok yakıştığına.

Tarifi Babannemden anneme, ondan da bana geçen göçmenlere has bir börek .
Malzemeleri az ama lezzeti tam kıvamında.

Misafir gelince benim kurtarıcım olur kendileri.

Malzemeler
(Ben ankastre fırın tepsime göre veriyorum tarifi, siz ölçüleri tepsinize göre ayarlayabilirsiniz)

5 Adet yufka
1/2 Kg Lor (Sakıpağa lor kullanıyorum ama bulamazsanız yapış yapış değil daha kuru kıvamda olacak)
1/2 Kg Yoğurt
1/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 Yumurta

Genişçe bir kapta yoğurt ve yumurtalarımızı tel yardımı ile çırpıyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK

İlk yufkamızı tezgahın üzerine açıp karışımı sadece yarısına kaşık yardımı ile iyice sürüyoruz. Diğer yarısını üstüne kapatıp fazlalığını çekmesini sağladıktan sonra yeniden açıyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIKBÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK









Yine karışımı sürdüğümüz yarısına; lorların bir kısmını ufalayarak koyup yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Yufkamız  "D" şeklinde olacak.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIKBÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK

Ellerimizle karşılıklı kenarlarından büzüştürüp 4 er parmak genişliğinde kesiyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK
BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK









Yağladığımız fırın tepsimize büzüp kestiğimiz yufkaları sıralayıp, tüm tepsiyi kaplıyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK
BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK









Kalan karışımın içine tuzunu ve yağını da ekleyip karıştırıyoruz.

Yufkaların üzerine kaşık yardımı ile sürüp, aralarına da girecek şekilde iyice yediriyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK
BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK









Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK


Afiyet olsun...

Tagged: , , , ,

3 yorum:

  1. eşim cuma akşamı yaptı sonuç mükemmeldi malzemelerinin az olması da çok güzel

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Biraz pinti erkeklere göre bir börek sanırım ondan bu kadar lezzetli :)

      Sil
  2. benim gibi aniden misafiri gelen biri olarak bir denemyle en favori böreğim oldu hem malzemesi basit hem yapımı herkese tavsiye ederim.

    YanıtlayınSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...