11 Aralık 2012 Salı


Bu kekin tarifini yengem Yonca dan aldım, aldığım günden beri de sürekli bıkmadan yapıyorum, çok çok lezzetli, hamuru da süngerimsi oluyor, sert ve yağlı keklere inat, müthiş bir lezzet.

KEK, ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK, LEZZETLİ, PUF PUF KEK, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ, KABARMIŞ MUFFİN, ÜZÜMLÜ MUFFİN, CEVİZLİ MUFFİN, MİNİK KEKLER, KÜÇÜK KEK, MUFFİN KALIBI

Malzemeler


3 Yumurta
!,5 Su Bardağı toz şeker
!/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı su
2,5 Su bardağı un
1 paket Kabartma tozu
1 Paket Vanilin
1 Su bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı ceviz

Hazırlık
İlk önce üzümleri yıkayıp, kekin içine koyana kadar suyun içinde bırakıyoruz. Kek karışımın içine koyacağımız zaman da önce suyunu döküp kağıt havlu ile kuruluyoruz ve dibine çökmesin diye üzerini unluyoruz.

Cevizleri de elimizle ufak ufak parçalıyoruz

KEK, ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK, LEZZETLİ, PUF PUF KEK, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ, KABARMIŞ MUFFİN, ÜZÜMLÜ MUFFİN, CEVİZLİ MUFFİN, MİNİK KEKLER, KÜÇÜK KEK, MUFFİN KALIBI

Yapılışı

Yumurta ve şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sıvı yağ ve suyu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir kaba Un, Kabartma tozu ve vanilyayı un eleği ile eliyoruz ve karışıma ekliyoruz.
En son olarak da üzüm ve cevizleri ekleyip tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırıyoruz.

180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.


Ben İkea dan aldığım ufak kalıplarda pişiriyorum, tam 30 dakikada nefis kekler emrinize amade .

KEK, ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK, LEZZETLİ, PUF PUF KEK, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ, KABARMIŞ MUFFİN, ÜZÜMLÜ MUFFİN, CEVİZLİ MUFFİN, MİNİK KEKLER, KÜÇÜK KEK, MUFFİN KALIBI
Afiyet olsun


Tagged: , , ,

6 yorum:

  1. Özlem hanım denedim ama beklediğim kadar yumuşak olmadı..size pamuktan daha yumuşak bir kek tarifi vereyim mi adı Yumoş kek:4 buyuk yumurta ve 1,5 bardak şekeri mikserle yüksek ayarda 7 dakika çirpin.1 bardak süt ve 1 bardak siviyagi ekleyin bu kez mikser en düşük ayarda olmali ve bikac saniye yeterli..önceden 2,5 bardak un ve 2 paket kabartma tozunuz elenmiş olsun ama bunu keke eleyerek boşaltin ve ayni zamada silikon çırpma teliyle karistiriyor olun..bu kek cok yumusak oldugu icin hic malzeme tasimaz sadece tarcin veya limon kabugu aromasi ekleyebilirsiniz.180 derecede soguk firina atarak 45 dakika pisirin ne olur deneyin ve burda paylasirsiniz belki bu benim kendi tarifim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ici bol malzemeli olunca daha yogun oluyor o yuzden size yumus yumus gelmemis sanirim.
      tarifinizi deneyecegim tesekkurler

      Sil
  2. Unu tariftekinden de az kullandim ona ragmen sert oldu.zaten o kadar yumusak olacak bir kek malzeme kesinlikle tasimaz unlayarak koysaniz bile çöker..yumoş kek de aşamalarında en ufak bir hata olsa çöküyor ama yazdigim gibi yapilinca hem çökmüyor hem pamuktan daha yumuşak oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Sade sevenler için sizinki de farklı bir kek tarifi

    YanıtlaSil
  4. Baskasi olsa tarif yazdim diye kizardi..anlayışınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...