22 Mayıs 2014 Perşembe


Annem gittiği altın gününde yemiş ve öve öve bitirememiş olduğundan dolayı denemeye karar verdim. Bana sorsanız adını sünger poğaça koyardım, o kadar yumuşak ki :)

Öncelikle şunu belirteyim bence sıcakken tüketilmesi lazım, ertesi gün bile tazeliğini koruyor fakat lezzet olarak ilk gün daha güzel.

İçine konan malzemelerin miktarına göre bu adı almış.

Ben Midilli gezisine giderken yapmıştım, 4 günlük geziden döndüğümde bile hala yenilebilir durumdaydı :)

Malzemeler (30 Adet)

Hamur Malzemeleri
3 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı yoğurt (550 Gram)
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Çay kaşığı tuz
4,5 Su bardağı un (520 Gram)

İç Malzemesi
200 Gram beyaz peynir
Tuz
Dilerseniz maydanoz

Üzeri için 
1/2 Su bardağı galeta unu


Yapılışı
*Hamur malzemelerinden un hariç hepsini bir kaba koyarak karıştıralım, unu eleyerek üzerine ekleyelim.
*Yoğurmaya başlayalım, hamurumuz ele hafif yapışacak endişe etmeyin. Çok cıvık değilse daha un eklemiyoruz. Ele yapışması o poğaçanın ne kadar yumuşak olacağını gösterir.
*Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmesi için kenara bırakalım. Bu arada biz de peynirimizi çatalla ezip, tuzunu ekleyelim ve dilersek kıyılmış maydanozu da koyup karıştıralım.
*15 dakika dinlenen hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp, avuç içimizde açıyoruz. İçine peynirli harcımızdan koyup, yuvarlıyoruz ve galeta ununun içine atıyoruz. Şekil verirken elimize yapışacaktır bunun için elimizi ya unlayalım, yada hafifçe yağlayalım.


*Yağlı kağıt serilmiş, ya da yağlanmış tepsiye galeta ununa bulanmış hamurlarımızı sırasıyla yerleştiriyoruz. Biraz aralı yerleştirelim çünkü bayağı kabaracak :)
*Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında rengini alana kadar pişiriyoruz.
*Yumurta sürmediğimizden diğer poğaçalar gibi kızarmıyor, sadece pembeleşiyor. Beyazken çıkarmayın, rengini aldığını görüp, piştiğini düşündüğünüz zaman çıkarın.


*Piştikten sonra fırından çıkarıp tel ızgaranın üzerine koyun ki terlemesin. Dikkatli olun çok yumuşak :)


Mümkünse sıcakken servis yapın. Yumuş yumuş poğaçalar sizlere de mutluluk getirsin.

Afiyet olsun...





Tagged: , , , ,

9 yorum:

  1. Bu kadar ince ayrıntılarla anlatılmış bir tarif uygulanmaz mı?
    Yarın ilk iş galeta unu alınıp yapılacak. :))))
    Sıcak sıcak yenilecek. Teşekkürler tarifiniz için...:)

    YanıtlaSil
  2. Bu tarifi biliyordum ama daha önce hiç galeta unuyla denememiştim, böyle çok hoş olmuş..Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık ben de çok seviyorum gerçekten çok yumuşak oluyor.içine kavrulmuş soğanlı kıymalı harç konursa dışındaki kızarmış galeta ununun da etkisiyle içli köfte havası veriyor yerken bu yüzden kıymalısını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet duymuştum bunu, ilk fırsatta deneyeceğim ben de içli köfteyi :)

      Sil
  4. Denedim oldu, hem de şahane oldu,kapış kapış yendi bitti :)) tarifi bloğumda da paylaştım ; http://cansanatgurme.blogspot.com.tr/2014/05/kofteli-pogaca.html ziyaretini beklerim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Elleriniz dert görmesin, hem kolay hem de yumuşacık bir poğaça tarifi, sevdiklerinizin de beğenmesi süper :)
    Hemen girip bakıyorum

    YanıtlaSil
  6. Ozlem ablacim yaptim ama cok sert oldu tadi güzel ama yumusacik olmadi tarfi tam uyguladim ama nerde yanlis yapmis olabilir sevgiler

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...