31 Mayıs 2014 Cumartesi

TEPSİ KEBABI, PÜRELİ KEBAP, ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, AKŞAMA, MİSAFİRE, LEZZETLİ, KIYMALI, KEBAP

Köfte ve pürenin lezzet dolu birleşimi. Hazırlaması keyifli, sonrasında aldığınız iltifatlar ise paha biçilemez ...


Malzemeler

Köftelik Malzemeler
500 Gram orta yağlı kıyma
1 Adet soğan
10-15 Sap maydanoz
1 Adet yumurta
4 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı galeta unu (ya da ufalanmış 1 su bardağı bayat ekmek)
Kekik, Karabiber, Pul biber, Kimyon
Tuz

Püre için malzemeler
3 Adet patates
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Diğer malzemeler
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Su bardağı sıcak su
1 Adet domates
1-2 Adet yeşil biber

Yapılışı
*Soğan ve sarımsağı rendeliyoruz ya da rondodan geçiriyoruz, maydanozları incecik doğruyoruz, ardından köftelik malzemelerin geri kalanlarını ilave ederek güzelce yoğuruyoruz.

TEPSİ KEBABI, PÜRELİ KEBAP, ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, AKŞAMA, MİSAFİRE, LEZZETLİ, KIYMALI, KEBAP

*Yağladığımız tepsinin altına köftemizi elimizle bastırarak yayıyoruz.

TEPSİ KEBABI, PÜRELİ KEBAP, ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, AKŞAMA, MİSAFİRE, LEZZETLİ, KIYMALI, KEBAP

*1 Su bardağı sıcak suyun içinde 1 Yemek kaşığı salçayı eritip, köftenin üzerine tepsiye döküyoruz.
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında köftemizin rengi değişip, kendini çekene kadar pişiriyoruz.
*Köfteyi fırına atınca bizde püremizi yapabiliriz.
-Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup, çatal batacak yumuşaklığa gelene kadar pişiriyoruz.
-Pişince kabuklarını soyup, tencerenin içinde eziyoruz.
-Tereyağını ekleyip eritip, ardından sütümüzü ilave edelim. Blendırdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
-Rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzunu ekleyip, karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.

TEPSİ KEBABI, PÜRELİ KEBAP, ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, AKŞAMA, MİSAFİRE, LEZZETLİ, KIYMALI, KEBAP

*Pişen köftemiz eğer tepside çok ufaldıysa benim gibi yeni bir tepsiye suyuyla birlikte aktarabilirsiniz.
*Üzerine püreyi güzelce yayalım, soyup dilimlediğimiz domatesi ve biberleri de koyup, tekrar fırına atalım.
*Domatesleri eriyip, püresi kızarıncaya kadar pişirelim.
*Çok sıcakken yemesi zor olacaktır haberiniz olsun :)

TEPSİ KEBABI, PÜRELİ KEBAP, ET YEMEĞİ, NE PİŞİRSEM, AKŞAMA, MİSAFİRE, LEZZETLİ, KIYMALI, KEBAP

Afiyet olsun...

Tagged: , ,

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık , çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Sizin de guzel yorumunuza saglik gercekten lezzetli bir yemek oluyor

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...