Köfte ve pürenin lezzet dolu birleşimi. Hazırlaması keyifli, sonrasında aldığınız iltifatlar ise paha biçilemez ...
Malzemeler
Köftelik Malzemeler
500 Gram orta yağlı kıyma
1 Adet soğan
10-15 Sap maydanoz
1 Adet yumurta
4 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı galeta unu (ya da ufalanmış 1 su bardağı bayat ekmek)
Kekik, Karabiber, Pul biber, Kimyon
Tuz
Püre için malzemeler
3 Adet patates
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Diğer malzemeler
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Su bardağı sıcak su
1 Adet domates
1-2 Adet yeşil biber
Yapılışı
*Soğan ve sarımsağı rendeliyoruz ya da rondodan geçiriyoruz, maydanozları incecik doğruyoruz, ardından köftelik malzemelerin geri kalanlarını ilave ederek güzelce yoğuruyoruz.
*Yağladığımız tepsinin altına köftemizi elimizle bastırarak yayıyoruz.
*1 Su bardağı sıcak suyun içinde 1 Yemek kaşığı salçayı eritip, köftenin üzerine tepsiye döküyoruz.
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında köftemizin rengi değişip, kendini çekene kadar pişiriyoruz.
*Köfteyi fırına atınca bizde püremizi yapabiliriz.
-Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup, çatal batacak yumuşaklığa gelene kadar pişiriyoruz.
-Pişince kabuklarını soyup, tencerenin içinde eziyoruz.
-Tereyağını ekleyip eritip, ardından sütümüzü ilave edelim. Blendırdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
-Rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzunu ekleyip, karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
*Üzerine püreyi güzelce yayalım, soyup dilimlediğimiz domatesi ve biberleri de koyup, tekrar fırına atalım.
*Domatesleri eriyip, püresi kızarıncaya kadar pişirelim.
*Çok sıcakken yemesi zor olacaktır haberiniz olsun :)
Afiyet olsun...
Ellerinize sağlık , çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilSizin de guzel yorumunuza saglik gercekten lezzetli bir yemek oluyor
YanıtlaSil