23 Mayıs 2014 Cuma

TESTİ KEBABI, YOZGAT, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, MİSAFİR, AKŞAM YEMEĞİ, TESTİ

Sevgilimin; "senin için Testi Kebabı pişireceğim" sözünü tutacağı gün nihayet geldi. İyi ki de gelmiş, hem eğlenceli bir deneyimdi, hem de leziz bir yemek daha bloğuma eklenmiş oldu.

Bu yemeğin nişan yıldönümümüze denk gelmiş olması ise anlamını daha da arttırdı benim için. Çiçeğim, çikolatalarım ile birlikte, sevgilimin elleriyle yapılmış, Yozgat yöresine ait bu güzel tarife geçelim;

TESTİ KEBABI, YOZGAT, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, MİSAFİR, AKŞAM YEMEĞİ, TESTİ

Malzemeler

Yemeklik Malzemeler
700 Gram kuzu kuşbaşı (orta yağlı)
3 Adet büyük boy domates (kuşbaşı doğranmış)
1 Baş sarımsak (temizlenmiş, bütün olarak)
25-30 Adet arpacık soğan (temizlenmiş, bütün olarak)
4 Adet yeşil biber (temizlenmiş kuşbaşı doğranmış)
1 Adet kırmızı biber (temizlenmiş kuşbaşı doğranmış)
50 Gram tereyağı (elimizle ufak ufak parçalıyoruz)
1 Yemek kaşığı salça (biber-domates karışık kullandık)
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik, Kimyon, Karabiber, Pul biber
3 Adet defne yaprağı
Tuz

1 Adet testi (Bizimki 1,5 Kg lıktı)

Kapak Hamuru Malzemesi
1/2 Su bardağı un
1/2 Su bardağına yakın su
1 Çay kaşığı tuz

TESTİ KEBABI, YOZGAT, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, MİSAFİR, AKŞAM YEMEĞİ, TESTİ

Yapılışı
*Büyükçe bir tepsiye eti, domatesi koyup güzelce karıştıralım
*Ardından geri kalan yemeklik tüm malzemeleri ekleyip, ezmeden karıştırmaya devam edelim.
*Testimizi güzelce yıkayıp süzelim
*Hamur malzemelerini karıştırıp, yumuşak bir hamur hazırlayalım ve dinlenmeye bırakalım

TESTİ KEBABI, YOZGAT, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, MİSAFİR, AKŞAM YEMEĞİ, TESTİ

*Tüm yemeklik malzemeyi, testinin ağzından, içine dolduralım, ağzına kadar olmasın ama üzerinde mutlaka boşluk kalsın.
*Ağzına hamurumuzu kapatalım.

TESTİ KEBABI, YOZGAT, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, MİSAFİR, AKŞAM YEMEĞİ, TESTİ

*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 2,5 saat dik olarak pişirelim.
*Servis edeceğimiz zaman testiyi kırıyoruz, işin en zevkli kısmı burası, bence misafirlere kırdırmak en güzeli :)

TESTİ KEBABI, YOZGAT, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, MİSAFİR, AKŞAM YEMEĞİ, TESTİ

TESTİ KEBABI, YOZGAT, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, MİSAFİR, AKŞAM YEMEĞİ, TESTİ

Afiyet olsun.


Faydalı Notlar
*Biz testinin ağzına kadar doldurduğumuz için, pişerken testimiz hafif çatladı ve suyunu saldı, o yüzden biraz susuz oldu. Siz mutlaka üstte boşluk bırakın ki; etler pişerken şişecektir. Ne demişler hocanın dediğini yap ama yaptığını yapma :)


TESTİ KEBABI, YOZGAT, ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, MİSAFİR, AKŞAM YEMEĞİ, TESTİ

*Bizim testinin yanında bir delik vardı o yüzden başka delmedik, eğer sizinkinde yoksa mutlaka kapağına bir iki delik açın ki buharı çıksın.
*Eğer biraz da olsa malzemeniz artarsa fırın kabına koyup ağzını alüminyum folyoyla sarıp, birkaç delik delerek, fırında yemekle birlikte pişirirebilirsiniz.


Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...