12 Mayıs 2014 Pazartesi

PANDİSPANYA, PASTA KEKİ, NE PİŞİRSEM, PASTA, ÇİLEKLİ, KEK NASIL KABARIR, İPUÇLARI, YUMURTA, KUTLAMA, SÜRPRİZ, ANNELER GÜNÜ, HEDİYE

Anneler günü için, sevgili anneme kendi ellerimle tatlı bir sürpriz yapmak istedim; Çilekli Pasta. Biraz yorgun olduğumdan kekini hazır pandispanya unu ile kolayca hallederim diye tasarlarken, Aliağa'daki marketlerin bu konuda yetersiz kaldığını anlamış bulundum çünkü 5 büyük marketi gezdiğim halde pandispanya unu diye bir şey yok ne yazık ki.

En iyisi "kendi işini kendin hallet"
diyerek başladım kekimi hazırlamaya. Stres olmadım desem yalan olur, herkesin kabarmayan, sönen yorumlarıyla dolu ortalık.

Fevkalade bir pandispanya oldu, tarifimi içinize sinerek pişirebilirsiniz, hem süper kabarıyor hem de çok leziz.

Buyurun tarifime o zaman;

Malzemeler

5 Adet yumurta
1 Tutam tuz
2,5 Çay bardağı dolu dolu şeker (230 Gram)
3 Çay bardağı tepeleme un (165 Gram)
2 Yemek kaşığı kaynar su
1 Paket kabartma tozu

Yapılışı (Ben 22 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım)

*Öncelikle yumurtaların sarılarını bir kaba, beyazlarını ayrı başka bir kaba koyalım.
*Beyazlarının içine bir tutam tuz atarak, köpük köpük, kar gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz. 
*Ayrı bir kapta duran sarılarının içine şekeri koyarak çırpmaya başlayalım, içine 2 yemek kaşığı kaynar suyu da ekleyip rengi iyice açılana kadar çırpmaya devam edelim. (Kaynar su şekerin daha rahat erimesini sağlayacaktır)
*Unu ve kabartma tozunu eleyip, içerisine; yumurta sarıları ve beyazlarının olduğu iki karışımı da ekleyelim. Mikserle yaklaşık 1-2 dakika çırpalım.

PANDİSPANYA, PASTA KEKİ, NE PİŞİRSEM, PASTA, ÇİLEKLİ, KEK NASIL KABARIR, İPUÇLARI, YUMURTA, KUTLAMA, SÜRPRİZ, ANNELER GÜNÜ, HEDİYE

*Fırın tepsimizi tereyağı ile yağlayıp, hafifçe unlayalım, ardından silkeleyelim. Kenarlarına serpmeyi unutmayın ki kekimiz kolay çıksın.
*Karışımımızı tepsiye döküp, masaya 3-4 kez vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkaralım ki, yamuk yumuk kabarmasın.
*Tepsiyi soğuk fırına atalım. 
*Kenarlarından kabarmaya başlayıncaya kadar 200 derecede, sonrasında ise 150 derecede, pembeleşinceye kadar pişirelim. (Benimki fırına koyduğum ilk andan itibaren 45-50 dakikada pişti) 
Piştiğini düşündüğümüz an kürdanı keke sokup hamursuz çıktığını görüp emin olalım.
*Keki fırından çıkardıktan sonra kenarlarını kürdan yardımı ile sıyırıp, temiz bir bezin üzerine ters çevirelim.
Soğuduktan sonra kesebiliriz, öncesinde kesersek dağılacaktır.

Sünger gibi, fısır fısır, lezzetli pandispanyamız hazır. 

PANDİSPANYA, PASTA KEKİ, NE PİŞİRSEM, PASTA, ÇİLEKLİ, KEK NASIL KABARIR, İPUÇLARI, YUMURTA, KUTLAMA, SÜRPRİZ, ANNELER GÜNÜ, HEDİYE


Notlar:
-Hemen kullanmayacaksanız, iyice soğuttuktan sonra güzelce sarıp buzluğa atabilirsiniz, misafir geleceği zaman daha pratik olacaktır.
-Düşük ısıda içini çeke çeke pişiyor, biraz uzun sürüyor fakat sonuç mükemmel. 
-22 cm lik kalıpla 3 katlı pasta yapabilirsiniz, daha ince olsun isterseniz kek kalıbınızı daha büyük seçin.
-Tarifte yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı ayrı çırpmanızı önerdim çünkü bu şekilde daha güzel kabarıyor.
-Eğer fırından çıktıktan sonra sönüyorsa ununu az koymuşsunuz demektir.


Bu arada pastam nasıl mı oldu, size biraz ipucu vereyim; 
(Tarifi en kısa zamanda sizlerle olacak)

PANDİSPANYA, PASTA KEKİ, NE PİŞİRSEM, PASTA, ÇİLEKLİ, KEK NASIL KABARIR, İPUÇLARI, YUMURTA, KUTLAMA, SÜRPRİZ, ANNELER GÜNÜ, HEDİYE

Keyifli sofralar dilerim...



Tagged: , , , , ,

12 yorum:

  1. Ouvvv... :)))) Ben bu bloga bakmamalıyımm, bakmamalıyımmmmm... :))) Şaka bir yana nefffisss görünüyor... :))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bence siz bloga bol bol bakmalısınız :) Çok hafif ve lezzetli oldu tavsiye ederim

      Sil
  2. tarifi çok merak ediyoruım. resimler harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kısa zamanda çilekli pasta tarifim de burada olacak, takipte kalın, sevgiler...

      Sil
  3. Tarifi hemen kaydediyorum harika olmuş.Benim keklerim soğuma aşamasında sönüveriyor mutlaka deniycem ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğendim mutlaka deneyin hem pratik hem de lezzetli bir kek oldu

      Sil
  4. harika görünüyor :) en kısa zamanda yapıcam teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da lezzetli, mutlaka dene bencede :)

      Sil
  5. Elinize saglik.Düdüklü tencere pandispanyasına benziyor dar ve yüksek olur o da...hatta daha yüksek..kabarmama riski de yok 5 yumurtayı 4 fincan şekerle iyice çırptıktan sonra birkac kez elenmis 4,5 fincan un ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip düdüklünun kapagi kapali fakat düdügü acık vaziyette en ufak ocakta en kisik ateste bir saat pişiriyorum boyle kocaman bir pandispanya cikiyor.ayni tarifi firinda da yapabilirsiniz soguk firina atip 180derecede 20-25 dakika tutmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel önerin için çok teşekkür ederim, ellerine sağlık

      Sil
    2. büyük tepsiye yapsam ölçüsünü nasıl yapmalıyım yardım edermsiniz acil lütfen

      Sil
    3. Benimki 22 cm likti ve 3 katli oluyor. Daha genis ve yuksek istersen 2 kati malzeme kullanabilirsin.
      yada 2 ye bolerim ince de olur dersen ayni olcuyu de kullanabilirsin.

      Sil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...